Deseto po redu svjetsko prvenstvo u spremanju tripica održano je u subotu u Sinju, u organizaciji Krnjevalske udruge Sinj, Grada Sinja i Turističke zajednice.(FOTO GALERIJA)
Tradicionalna “Tripicijada”, natjecanje u kuhanju tripica održano je po prvi puta na Trgu dr. Franje Tuđmana pod šatorom.

Dio je to programa sinjskog krnjevala u kojemu je sudjelovalo 19 ekipa koje su se borile za pehar kojim bi potvrdile umijeće kuhanja tripica, jela koje je poznata dalmatinska delicija. A ekipe su sačinjavale članovi raznih udruga, sportskih klubova, građana Sinja, ali i političara.

Stručno povjerenstvo u sastavu Dino Gulam, Ita Filipović-Grčić i Nikica Ugrin imali su težak zadatak kušanja čak 19 tanjura tripica, ali i ocjenu najbolje spremljenih. Upravo stoga, vijećanje je bilo dugo i naporno, a odluka je na kraju pala na članove Udruge Sinjski ferali, čije su tripice proglašene najukusnijima.

Odmah iza njih su stručno povjerenstvo osvojile tripice članova “HDZ Sinj”, koji su pokazali kako se ne bave samo politikom već su i gastronomski potkovani.

Treće mjesto osvojile su tripice ekipe “Pazar”…

…a treba svakako napomenuti kako je za pripremu ovog gastronomskog užitka organizator osigurao 50 kilograma junećih tripica. Svoje male kuharske tajne najbolji ipak nisu podijelili s gostima, ali su se zato gosti dobro najeli. A da su sve pripremljene tripice bile ukusne pokazali su na kraju i tanjuri, koje nije trebalo niti prati, jer su ih Sinjani i njihovi gosti doslovno polizali.

Iako nisu pokazale svoje umijeće u kuhanju tripica, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac i direktorica Turističke zajednice Monika Vrgoč podijelile su priznanja najboljima. A da kuhanje i kušanje budu užitak uz glazbu, pobrinuo se i DJ Žare Romac, koji je goste proveo kroz cijeli gastronomski doživaljaj na svoj osebujan način. Kako je sve prošlo veselo, uz napunjene i zadovoljne trbuhe, mjesto održavanja pod šatorom pokazalo se kao pun pogodak, koji bi trebalo ponoviti i slijedeće godine.








