Kaštel Lukšić se sprema za pravi gastro-spektakl! U nedjelju, 23. lipnja, s početkom u 18 sati, dvorac Rušinac postaje epicentar Svjetskog prvenstva u pripremanju jela od sipe i boba – i to ne za profesionalce, nego za sve pučke kuhare koji znaju što znači dobra domaća spiza.
Ako ste majstor ili majstorica u kuhinji, ali vam profesionalna kuhača još nije prošla kroz ruke – ovo je natjecanje baš za vas! Prijaviti se mogu svi koji kuhaju iz ljubavi, bilo da su teću naslijedili od none ili su recept usavršili gledajući YouTube.
Kako sudjelovati?
- Skuhajte svoje najbolje jelo od sipe i boba (možete ga donijeti već gotovo, nema stresa oko kuhanja na licu mjesta).
- Prijavite se na broj 098 287 726 i dobit ćete sve detalje.
- Dođite u Rušinac i pokažite što znate – možda baš vaša teća osvoji žiri!
Stručni ocjenjivački sud predvodi poznati chef Nikola Tomić, koji podsjeća da Kaštela nisu samo vino i maslina, nego i tradicijska ribarska i težačka jela. Upravo zato, jelo od sipe i boba zaslužuje status nematerijalnog kulturnog dobra.
Tko stoji iza svega?
Organizaciju potpisuju klaster Zora i JU Rera SD, uz podršku Grada Kaštela i Turističke zajednice. Svi zajedno žele očuvati i promovirati ono najbolje iz kaštelanske kuhinje – a to su, pogađate, sipe i bob!
Prijavite se, pokažite što znate i možda baš vi postanete prvak svita u sipe i bobu. Jer, kako bi rekli naši stari – nema do domaće teće i dobre ekipe!