Site icon Cronika

Sramota za pravosuđe u BiH: Tukao posinka lopatom, sud ga pustio na slobodu

Izvor: Crna-hronika.info

52-godišnjak je 13-godišnjeg posinka čitavo ljeto 2016. godine psihički i fizički zlostavljao, te ga tretirao kao roba, a za što ga je Općinski sud u Bihaću nakon šest (!) godina suđenja “nagradio” puštanjem na slobodu – odnosno – davanjem uvjetne kazne

Muškarca (52) iz BiH Općinski sud u Bihaću oslobodio je nakon što ga je osudio na sedam mjeseci zatvora, a u koji neće ići ukoliko ne ponovi kazneno djelo u roku od godinu dana. Osuđen je zbog nasilja u obitelji, odnosno, zbog psihičkog zlostavljanja, maltretiranja i nasilja nad tada trinaestogodišnjeg posinka.

Kako javljaju bh. mediji, maloljetni je dječak bio član njegove obitelji, te su živjeli u zajedničkom domaćinstvu. Dječak je inače sin njegove supruge.

Zbog poljoprivrednog posla djetetu ožiljci za cijeli život

Optužen je da je dječaka čitavo ljeto 2016. godine maltretirao, a sve zbog posla oko poljoprivredne mašine koji trinaestogodišnji dječak “nije dobro obavio”.

Potom ga je uhvatio za kosu i vukao do spomenutog stroja nekoliko metara kako bi mu ukazao na propust koji je napravio, te ga u istom periodu prisiljavao da skida blokove sa stare kuće, što je obavljao po nekoliko sati na jakom suncu. Nakon toga ga je vodio u Bosanski Petrovac kako bi radio u šumi oko drva, te ga tjerao da po blatu kopa kanal. Kopanje je bilo otežano i naporno za taj uzrast djeteta s obzirom na to da je prethodno padala kiša nekoliko dana, pri čemu ga je zbog posla koji nije dobro obavio udarao rukom u potiljak, a u istom periodu ga je više puta udarao rukom, motikom, lopatom ili drugim predmetom“, stoji u optužnici.

Na tome se nije zaustavio, te je nastavio dječaka vrijeđati, nazivati pogrdnim imenima i psovati “vjeru i hranu”, čime je pokazivao konstantnu netrpeljivost prema njemu i ugrozio njegovo psihičko zdravlje.

Exit mobile version