Site icon Cronika

DEKANIĆ NI NE POMIŠLJA NA OSTAVKU: “Moja krivnja nije ni približno onolika kolika se hajka digla”

Izvor: Facebook

Damir Dekanić Vukovarsko-srijemski župan izjavio je danas kako i dalje stoji iza navoda koje je izrekao o okolnostima prometne nesreće u kojoj je sudjelovao uoči Uskrsa poručivši kako njegova krivnja nije ni približno onolika kolika se digla hajka u dijelu medija i u javnosti.

Dogodila se nezgoda i naravno da mi je zbog toga žao. Mislim da moja krivnja nije ni blizu toliko velika kolika se hajka digla. Već sam u priopćenju rekao kako se bojim da će ovo zasjeniti sve ono dobro što sam napravio,” izjavio je novinarima župan Vukovarsko srijemski.

Dekanić je rekao novinarima i kako su ga “izabrali birači, njih više od 28.000, te da ga jedino oni mogu pozvati na ostavku”.

Mislim da je pažnja tom događaju malo i umjetno izazvana, ali vrijeme će pokazati što je istina. Ponavljam, osjećam odgovornost, ali mislim da ona nije ni približno tolika koliko je to u javnosti prikazano,” rekao je Dekanić, prigodom uručenja ključeva stanova u novoizgrađenoj stambenoj zgradi u Vukovaru kojem je prisustvovao.

Podsjetimo, Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić sudjelovao je uoči Uskrsa u prometnoj nesreći u Cerni, između Vinkovaca i Županje, i to, kako tvrdi, kao suvozač u službenom automobilu iako se u dijelu medija i u javnosti provlači teza da je on bio vozač.

Naime, tvrdnje da je Dekanić vozio potvrdile su i snimke te fotografije “slučajnog prolaznika” koji je sve zabilježio na svom mobilnom uređaju. Navedene fotografije i snimke kolaju Vinkovcima, a Vinkovačani se svemu rugaju i pričaju kako je Dekanić i otprije poznat kao ljubitelj kapljice i cajki.

Dekanić je ovaj puta tvrdio kako je automobil na njegovu zamolbu, budući da je bio pod utjecajem alkohola, vozio njegov poznanik.

U prometnoj nesreći nitko nije stradao, a učinjena je šteta na službenom automobilu Vukovarsko-srijemske županije.

U priopćenju vukovarsko-srijemske Policijske uprave prije desetak dana bilo je navedeno da je 52-godišnjem suvozaču izmjereno 1,44 promila alkohola u krvi te da 37-godišnji vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

Dio medija izvijestio je da se u toj Policijskoj upravi u vezi s nesrećom provodi unutarnja kontrola MUP-a i izvidi u suradnji s Uskokom.

Inače, vinkovački kraj je od Domovinskog rata poznat kao HDZ-ova utvrda. Nakon svih slagalica oko HDZ-a sve više njih se ograđuje od te stranke i govori kako im nisu dali svoj glas, no očito je da ih je ipak dovoljno zaokružilo vladajuću stranku unatoč i usprkos svemu što su Vinkovčani kroz ove godine imali prilike vidjeti i čuti od svojih čelnih ljudi.

Exit mobile version