Više desetaka migranata uspjelo je nasilno upasti u vlak, nakon čega su – vičući i agresivno – trčali kroz vlak sve dok ih strojovođa, kondukter i putnici nisu izbacili. Dok je policija došla, razbježali su se. Svi su i dalje na slobodi, a samo je pitanje vremena kada će se ovakav incident ponoviti. Moramo li se u vlastitoj državi bojati voziti javnim prijevozom zbog migranata?

Više desetaka migranata u subotu navečer izbačeno je iz putničkog vlaka na željezničkoj stanici Plaški zbog agresivnog ponašanja, potvrđeno je Jutarnjem listu iz HŽ Putničkog prijevoza.

Zajedničkim ih snagama izbacili

Naime, kako doznaje Jutarnji list, strojovođa, kondukter i putnici zajedničkim su snagama izbacili migrante koji su trčali kroz vlak, vikali i ponašali se agresivno.

Prema dostupnim informacijama, putnički nagibni vlak broj 522 koji se kretao iz Splita prema Zagrebu sa 70 putnika u stanicu Plaški stigao je u subotu u 18 sati i 55 minuta.

Nahrlili u vlak

Nakon što su otvorena vrata vlaka, prema njemu je trčeći krenula grupa od stotinjak okupljenih migranata. Pokušali su na više vrata ući u vlak, pritom galameći.

Prvih nekoliko desetaka koji su ušli vikali su i trčali kroz vlak te se agresivno ponašali. Na to su reagirali kondukter, strojovođa te putnici koji su nakon desetak minuta tu grupu migranata uspjeli istjerati iz vlaka.

Sreća u nesreći je činjenica što migranti nisu napali putnike, nije došlo do fizičkog okršaja niti je bilo tko ozlijeđen.

O svemu je obaviještena i policija, koja je navela kako dolaskom policijskih službenika na mjesto incidenta nije zatekla niti jednog migranta.