Pitanje je to za milijun dolara na koje će ostavljena supruga odgovoriti potvrdno, dok će ljubavnica reći: “da je sve štimalo u tom braku ne bi potražio ljubavnicu”.

Tvrditi kako treća osoba koja se uplela u brak nema nikakve veze apsurdno je, potvrditi će svaki dobar psiholog. Iako je svaka bračna priča posebna, činjenica je da treća osoba koja uleti u tu priču treba biti svjesna emocija prevarenog bračnog partnera, a često i njihove djece.

Muškarci su puno više od žena skloniji kratkim avanturama, no zna se dogoditi da se avantura ipak pretvori u emocije zaljubljenosti i ljubavi i dovede do raspada braka. Za ostavljenu ženu osim muža, kriva je i “otimačica” njenog muža, No, žene koje se upuštaju u ljubavne trokute u pravilu imaju izgovor kako nemaju veze s njihovim brakom, jer da je isti bio u redu, ne bi muškarac tražio ljubavnicu, što je čista zabluda.

Činjenica ipak jeste da je žena koja je ušla u vezu s oženjenim muškarcem itekako bila svjesna da postaje dio tog braka i to njegov višak. Tko je koga zavodio i vodio u taj odnos važno je pitanje, no odgovor kako treća strana nema nikakve veze s brakom kojem je pomogla da se raspadne, samo je pranje savjesti.

Naime, ako je brak u koji je treća osoba svjesno ušla bio loš, raspao bi se, a ona je trebala pričekati da uđe u čistu situaciju. Ako se zaista radilo o ljubavi između nje i oženjenog muškarca čekanje ljubav ne bi ugasilo, a muškarac bi imao priliku završiti jednu priču prije nego uđe u drugu.

Da ne bi zaključili kako se preljub događa samo muškarcima i samo žene mogu ljubavnice, sve veći je broj udatih žena koje traže “osvježenje” izvan braka.