Domovinski pokret SDŽ, a posebice vijećnik Marko Žaja meta su pojedinih medija od kada je, zajedno s vijećnikom Ivicom Kukavicom predao prijedlog da se zabrani školska lektira koja promiče ranu seksualizaciju djece i pedofiliju. Danas su odlučili izaći s priopćenjem u medije i pojasniti kome smeta zabrana sporne izborne lektire, ali i tko su Marko Žaja i Ivica Kukavica, vijećnici koji su podnijeli prijedlog Skupštini SDŽ.

Priopćenje Domovinskog pokreta prenosimo u cijelosti.

“Društvo današnje Hrvatske čudna je smjesa izvrnutih vrijednosti, dijelom okupiranog mainstream medijskog prostora i ideološkog terora post jugoslavenske ljevice.

Ovih dana na posebnom udaru pojedinih bezličnih ljevičarskih novinara našao se Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije. Vijećnici Ivica Kukavica i Marko Žaja „drznuli su se“, nakon velikog broja pritužbi zabrinutih roditelja, u skupštinsku proceduru uputiti prijedlog kojim se traži zabrana školskih radnih materijala koji potiču ranu seksualizaciju djece, ali, budimo otvoreni do kraja, promiču i pedofiliju kao nešto normalno.

Od dana upućivanja navedenog prijedloga u proceduru Kukavica i Žaja predmet su svakodnevnih napada i iživljavanja, često na osobnom nivou. Dodatan krimen im je jer su na sjednici pročitali niz gnjusnih citata iz spornih literatura poput onog kako je “deset godina idealno vrijeme za silovanje djevojčice”, ali i dijelove koji opisuju sam čin silovanja petogodišnjeg dječaka. Za vrijeme čitanja ulomaka iz školske literature na skupštini je vladao potpuni muk, nevjerica. Odmah nakon održane skupštine vijećnike i njihov zahtjev pokušalo se ismijati.

Kako su pokušali diskreditirati Žaju i Kukavicu

Prvo kako to uopće nije njihov prijedlog, a potom i kako se navedena literatura uopće ne koristi u školama. I jedna i druga teza pokazala se lažnom. Iz tajništva su potvrdili kako je usvojen DP-ov prijedlog, a iz ministarstva su se oglasili kako se za izbornu lektiru može koristiti svaki naslov koji profesor odredi. To je bila potvrda podataka koje smo dobivali s terena kako se sporna literatura koristi u punom obimu u školama.

Zbog tako velike i važne političke pobjede i nakon što je propao pokušaj diskreditacije samog prijedloga DP-a, krenulo se osobno na podnositelje prijedloga. Tako Jurica Pavičić u Jutarnjem listu o Kukavici i Žaji piše kao o “dva provincijska nitko i ništa”.

Idemo redom, ukoliko dotični novinar Dalmaciju, Split i Imotski drži provincijom, jako se vara i uvrijedio je sve stanovnike Dalmacije, Imotskog i Splita. Dalmacija je stožerni dio povijesne hrvatske zemlje i kao takva je u svakom smislu snažna i najljepši je turistički dio Europe i pravi motor Lijepe Naše. Također, Imotski kao srce Dalmacije i Split kao drugi najveći grad Hrvatske nikako ne mogu biti provincija.

Marko Žaja i Ivica Kukavica

Ukoliko je ipak novinar tim pridjevom „provincijski“ uz famozno „nitko i ništa“ samo htio uvrijediti naše zastupnike, opet je skroz promašio. Jer, tko su zapravo ta, po njemu „dva provincijska nitko i ništa“? Početkom velikosrpske agresije 20-godišnji Ivica Kukavica bio je sve samo ne kukavica. 1991. pred izvrsnim učenikom imotske gimnazije bio je život koji je obećavao. Kao izvanserijski talentirani nogometaš mislio se između studija medicine i poziva za nastavak ozbiljne nogometne karijere u Dinamu i Hajduku. I jedan i drugi klub željeli su ga u svojim redovima.

No, iako gotovo dijete, uzima pušku i odlazi na prvu crtu. Sve ostalo je povijest. Od najtežih bitaka Domovinskog rata, trostrukog ranjavanja te potom osmerostrukog odlikovanja najvišim državnim odlikovanjima, između ostaloga medaljom za iznimne pothvate u ratu i Redom kneza Domagoja. Danas je Ivica akademski obrazovan, diplomirani kineziolog koji ni milimetra nije promijenio smjer svog djelovanja pa se kao županijski vijećnik bori za šport i zdravlje naše djece te obranu digniteta Domovinskog rata uz niz projekata koje je odradio i koje radi u tim područjima.

Marko je početkom rata bio doslovno 15-godišnje dijete kojem su uzori bili upravo ratnici kao Ivica Kukavica pa je već sa 16 dragovoljno i bez ikakve vojne obuke obukao odoru HV-a i otišao na ratište, ali zbog godina, odnosno školskih, a kasnije i športskih obveza vraćen je u Split, a krajem rata ponovio je isto i opet bez ikakve obuke otišao i u završne oslobodilačke operacije. Marko je potom pronosio slavu Hrvatske na sportskim borilištima osvojivši niz velikih međunarodnih naslova u vrlo zahtjevnim borilačkim športovima te je nekoliko puta bio i u konkurenciji za najboljeg sportaša Splita, pa čak i Hrvatske.

Bio je inicijator osnivanja i utemeljitelj kluba koji je danas jedan od najboljih borilačkih centara u svjetskim okvirima. Relativno rano, odmah po stjecanju akademske titule na kineziologiji, završio je natjecateljsku karijeru i prešao u trenerske vode. Godinama njegove natjecateljice i natjecatelji u svim uzrastima i svim olimpijskim ringovnim športovima osvajaju najveća međunarodna odličja. U Splitu, gradu kojeg se naziva „najsportskijim gradom na svitu“ čak je tri puta proglašen za najboljeg trenera godine.

Danas je magistar i doktorand kinezioloških znanosti, koji je u tom području i kao trener i kao znanstvenik jedan od najcjenjenijih međunarodnih stručnjaka. Već 11 godina predaje novim generacijama kineziologa i trenera na Kineziološkom fakultetu te Studijskom centru za izobrazbu trenera i Hrvatskom institutu za kineziologiju i jedan je od najzaslužnijih osoba da su ringovni borilački športovi ušli u program obrazovanja na tim visokoškolskim obrazovnim institucijama.

I uspješan je i kao poduzetnik i suvlasnik tvrtke koja zapošljava stotinjak djelatnika, a svoje iskustvo bezrezervno je dao politici. Zahvaljujući kvalitetnom i korektnom djelovanju, na neposrednim izborima više puta zaredom ostvarivao je mandate na kotarskoj, a potom i gradskoj i županijskoj razini. Danas se Kukavica i Žaja rame uz rame bore za zaštitu naše djece i naših tradicionalnih vrijednosti koje su nam generacije Hrvata ostavile u naslijeđe.

A, da obojica itekako imaju podršku i legitimitet biti predstavnici naroda govori i podatak da su na neposrednim izborima za županiju Splitsko-dalmatinsku zajedno sa kolegama sa listi ukupno dobili povjerenje oko 37.000 birača.

Tema napada i vijećnik Martin Pauk

Svoje napade na istaknute predstavnike Domovinskog pokreta isti autor je nastavio objedama i na račun Martina Pauka – mladog inženjera geodezije i splitskog vijećnika koji već sedam godina svojim briljantnim retoričkim vještinama i nepokolebljivim stavovima diže kosu na glavi predstavnicima ljevice koji mu nisu u stanju parirati. Upravo je Pauk nakon svog ulaska u Gradsko vijeće razotkrio niz afera vladajućih lijevo-liberalnih političara te javnosti dokazao kako se ispod PR šminke o transparentnosti krije mnogo pogodovanja i osobnih interesa.

Živimo u demokratskom društvu i svatko ima pravo promovirati svoje ideale i vrijednosti, ali ne preko leđa naše djece i ne preko određenih granica koje se nikada ne bi smjele prijeći. A upravo zbog onih koji pokušavaju od nastranih osoba učiniti kulturne ikone koje potom putem obrazovnog sustava i školskih lektira truju našu djecu bolesnim sadržajima u kojima ima elemenata klasične pedofilije, a u nekim djelima čak i sotonizma, nikada ne smijemo odustati.

I to ne samo Ivica, Marko i Martin nego svi mi. Jer koliko god to njima nije drago Domovinski Pokret se od osnutka borio, bori se danas i borit će se i sutra za zaštitu naše djece i naših ideala, kulturnih i tradicionalnih vrijednosti te u konačnici i za zaštitu osnovnih civilizacijskih normi ljudskog postojanja.

Naši vijećnici nisu usamljeni nego predstavljaju glas tisuća i tisuća zabrinutih ljudi i to ne samo članova DP-a, nego i puno više izvan bilo kojih političkih okvira.

Eto, neka na kraju narod procijeni tko je u ovoj priči provincijalac, tko je nitko, a tko ništa!”