Nakon što su mu dopustili da se telefonom javi obitelji predali su ga u Karlovac te je poslije razmijenjen

Početkom Domovinskog rata mnogi su se dijelovi Hrvatske našli na prvoj crti bojišta, pa tako i ogulinski kraj. Iako je većinu u nekadašnjoj ogulinskoj općini činilo hrvatsko stanovništvo, dobar dio sela bio je nastanjen Srbima koji se nisu mirili s novonastalim promjenama.

Sukob se intenzivirao u rujnu 1991. godine kada počinju borbe za mnoge vojarne i skladišta JNA u tom kraju. Prvi veliki uspjeh bilo je osvajanje dviju vojarni u samom Ogulinu, nakon čega su slijedile borbe za one u obližnjem Skradniku i Oštarijama u kojima je sudjelovalo i tadašnje Jugoslavensko ratno vazduhoplovstvo.

Te će borbe posebno ostati u sjećanju mještanima Kamenice, malenog sela na obali Tounjčice. Ondje je 18. rujna 1991. oboren MIG 21 kojim je upravljao pilot JNA Goran Mandić. On se uspješno katapultirao, no pri padu je ozlijedio nogu te su ga mještani Kamenice uskoro zarobili. Nakon što su mu dopustili da se telefonom javi obitelji predali su ga u Karlovac te je poslije razmijenjen.

O tome kakvu je sreću imao govori i podatak da mu je to bio drugi put da se katapultirao pri padu zrakoplova. Naime, nekoliko godina prije zapalio mu se zrakoplov pri polijetanju.

Idućeg dana osvojene su vojarne u Skradniku, no veliko skladište oružja i streljiva u Oštarijama JNA je sredinom listopada dignula u zrak. Time su završene borbe za vojarne u tom kraju, a bojišnica je uspostavljena na liniji Kamenica – Vojnovac – vrh Kapele odakle su hrvatske snage 1995. krenule u oslobađajuću operaciju Oluja.