Koncert će se prenositi i na Prvom programu HTV-a te Hrvatskome radiju, s početkom u 21:15 sati

Sutra, 17. kolovoza, održat će se koncert u čast jednog od najpoznatijih hrvatskih pjevača i skladatelja, Zadranina Tomislava Ivčića, prenosi Antena Zadar. Ove se godine obilježava 30. godišnjica njegove prerane smrti, pa je suradnja Ivčićeve obitelji, njegovih prijatelja Davora Pekote i klape Niko, Grada Zadra i Zadarske županije otvorila put velikom projektu – koncertu na zadarskom Forumu ispred crkve sv. Donata.

Prijenos na HTV-u te Hrvatskome radiju

Koncert se, kako piše Antena Zadar, također prenosi sutra, 17. kolovoza, od 21:15 sati na Prvom programu HTV-a te Hrvatskome radiju.

Za aranžmane i orkestar, obogaćen Zadarskim komornim orkestrom, zaslužan je Saša Miočić. Scenografiju je oblikovao zadarski scenograf Neven Stojaković, producent je Robert Flojhar, redateljica Mirena Stijačić, a urednica Lejdi Oreb.

Tomislav Ivčić je u karijeri napisao više od 200 pjesama i izdao 23 albuma prodana u više od 2 i pol milijuna primjeraka. Njegove pjesme bile su spoj popa i tradicionalnog dalmatinskog izričaja. 

Tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj, Ivčić je skladao i otpjevao pjesmu na engleskom jeziku “Stop the war in Croatia”. U veljači 1993. kao nezavisni, kandidirao za zastupničko mjesto u Hrvatskom saboru koje je na izborima i osvojio.

Njegova nevjerojatna karijera tragično je prekinuta 4. ožujka 1993. godine. Imao je samo 40 godina.

Tomislav je svojim Mercedesom pokušao je izbjeći pješakinju koja je istrčala na kolnik. Prešao je u traku za suprotni smjer i frontalno se sudario s drugim automobilom. Pokopan je na zagrebačkom Mirogoju, a iza njega ostali su supruga Slavica i troje djece.