Ako ste otvoreni i znate slušati svoju intuiciju, uvijek ćete biti u sigurnim rukama.

Život i podsvijest vam neprestano šalju znakove koji vas vode u pravom smjeru, samo trebate naučiti slušati. Ako naučimo vjerovati svom unutarnjem glasu, nećemo donositi pogrešne odluke, nećemo osjećati krivnju ni žaljenje. Živjet ćemo više u miru sami sa sobom. Naravno, za sve ovo treba malo vježbe…

4 znaka upozorenja

Prvo je potrebno umiriti um kako bismo počeli razlikovati svoju unutarnji glas od ega koji je često vođen strahom.

Kako ih razdvojiti? Tako da ne ignoriramo ova četiri znaka upozorenja koja primjetimo ako zastanemo i počmemo osluškivati svoje tijelo i svoj um.

Neodlučnost kod donošenja odluka Ponekad ne znamo kamo da se okrenemo; bismo li otišli lijevo ili desno, naprijed ili dva koraka nazad. Ne znamo trebamo li ustrajati ili odustati? Donošenje odluka, velikih ili malih, ponekad može biti stresno, ali intuicija može pomoći.

Ako ste se našli u začaranom krugu, najbolje je vjerovati svom unutarnjem glasu koji će vam pokazati pravi put. Možda ne odmah, ali kad za to dođe vrijeme.

U takvim slučajevima nemojte se prisiljavati na hitnu akciju i nemojte podlijegati prisili, prijetnjama, manipulacijama. Razmislite prije nego što se za nešto odlučite – to je vaše pravo.

Pokušajte odvojiti sat vremena za sebe, smirite se i meditirajte. Idite u šetnju ili se okupajte. Važno je ne donositi odluke u žurbi i stresu.

Jasno postavite pitanje na koje još ne znate odgovor, a zatim samo slušajte. Poruka može doći u obliku vrlo jasne misli, osjećaja, slike, simbola. Kada se umirite sigurno ćete osjetiti što je pravi put.

Stalno traženje potvrde

Ako uvijek tražite pohvalu od drugih ili savjet za sve, onda morate zastati i razmisliti o tome.

Naučite vjerovati prije svega sebi – bez obzira što drugi misle. Ako vas netko posavjetuje što da odaberete, ali vam srce pokazuje da nije mirno s takvim rješenjem, bolje vjerujte svom osjećaju.

Samo vi znate sve činjenice i samo vi znate kako se osjećate u određenoj situaciji.

Ako na sve načine trebaš nekoga da podrži tvoju odluku, vjerojatno nisi donio pravu odluku i tražiš izgovore. Bolje je slušati unutarnji glas nego živjeti tako da tvoje odluke odobravaju drugi. Samo vi zapravo znate što je dobro za vas.

Iznenadna iscrpljenost ili pad energije

Ako ste jednostavno izmučeni i psihički iscrpljeni, to je jasan znak da radite nešto što je protiv vaših principa. Unutarnje ja to jako dobro zna, ali vi i dalje lupate glavom u zid. Stanite i razmislite zašto.

Također, često osjetimo veliku promjenu raspoloženja kada smo okruženi negativnim ljudima ili kada se bavimo nečim što nas iscrpljuje i nije u skladu s nama. Tada se, što prije možete, povucite.

Osjećaj da nešto nije u redu

Ponekad nas odjednom obuzme osjećaj da nešto nije kako bi trebalo biti. U ovom slučaju gotovo je sigurno da vas “šesto čulo” upozorava na opasnost. Ako osjećate da postoji neobična energija oko vas, duboko udahnite i izdahnite i upitajte svoju dušu kako dalje.

Ponekad se zna dogoditi da nam se zbog stresa i tjeskobe neke stvari čine gorima nego što stvarno jesu, možemo vidjeti i čuti izmišljene stvari, osjećati neobjašnjiv strah, poželjeti pobjeći na bilo koji način…

Ako se dogodi da se u određenoj situaciji pojave drugi gore opisani znakovi, tada smireno vjerujte svojoj intuiciji i prestanite. Niste sigurni kako nastaviti? Meditacija uvijek čisti naše horizonte.

Zapamtite, intuicija je naša supermoć. Ako s njom surađujemo, život će nam biti puno bogatiji i autentičniji!