U eko akciji sudjelovali su i mladi i stari, a plemenitom se pozivu odazvalo čak 120 sudionika, 15 brodova i oko 70 ronioca!

U subotu, 3. lipnja 2023. godine u Kaštel Starom s početkom u 9 sati ujutro održana je 14. po redu eko akcija naziva “Za moja čista Kaštela” u organizaciji Pomorskog športskog kluba Srdela (PŠK Srdela). Akcija je trajala do 11 sati ujutro, a baš kao i svake godine, i ovogodišnja akcija bila je uspjeh, te je u ovogodišnjem izdanju eko akcije sudjelovalo čak 120 sudionika, 15 brodova i oko 70 ronioca.

U eko akciji u organizaciji PŠK Srdele sudjelovali su i razni klubovi, kao što su: RS Srdela, Veterani 4. gardijske brigade, UPA Rostrum Split, RK Iglun, RK Giričić, RK Spinut, PIK Mornar i Rek Podstrana.

Valja naglasiti kako su svoju ulogu imali i najmlađi, koji su vrijedno kupili sitni otpad po plaži.

Nakon dva sata dobrog i poštenog rada čišćenja kaštelanskog podmorja, pri čemu je napunjen jedan kontejner za glomazni otpad, sudionici su (sasvim zasluženo!) ogladnjeli, na što je PŠK Srdela mislila unaprijed, te je organizirala ručak za sve sudionike u prostorijama HGD Zrinski.

« of 7 »

Akcija čišćenja kaštelanskog podmorja i ove je godine bila pun pogodak, a, kako navode iz PŠK Srdele, ova akcija ne bi bila moguća bez pokrovitelja akcije – TZ grada Kaštela, TZ Splitsko-dalmatinske županije, Zeleno i modro, HGD Zrinski, CB Red lion pub, CB Gradska kavana, Riba lemo, CB Gajo, Massa d.o.o i Lukas sport.