Prolazila sam molitvu za nutarnje iscjeljenje svakodnevno 4 mjeseca. I sada ju ponekad prođem. Moj život svjedoči da ljubav Stvoritelja sve popravlja, regenerira i oživljava.

Piše: Nera Spehnjak

Ovih se dana na nekim društvenim mrežama dosta govori o vrijednosti života od začeća do prirodne smrti. Akcija Hod za život potaknula me na razmišljanje o toj čudesnoj tajni nazvanoj – život. Što je život? Znanstvenici gotovo ništa ili jako malo znaju o toj velikoj tajni, znaju imenovati i opisivati procese koji se događaju i što se događa kada se dogodi neki problem u tim procesima. Ali, uistinu, tko nam može odgovoriti na pitanje što je život?

U život sam uvučena a da me nitko nije pitao želim li živjeti. Nitko me nije pitao želim li se roditi zdrava ili bolesna, nisam birala svoje roditelje, narod niti jezik kojim govorim. Nisam birala svoje sposobnosti niti manjak sposobnosti. Nitko me nije pitao koju boju očiju želim imati, niti želim li biti dječak ili djevojčica. A, sve to navedeno je dio mene kao osobe koja nosim u sebi život. Život je jedna vrhunska tajna, otajstvo, misterij, nikada do kraja ljudskom razumu dohvatljivo i razumljivo. Zato se sam Stvoritelj potrudio da nam kroz svoju objavu odškrine gusti, velik i težak zastor da možemo naslutiti i ostati zadivljeni i zahvalni nad tajnom života. 

Kada sam prvi puta čula da je svaki ljudski život nešto sveto, da je život Božja misao spuštena u ovaj svijet, mislila sam da to nisam baš dobro razumjela. Pa zar je to moguće, da sam u Božjem planu bila oduvijek kao Božja želja, da me On želio i htio da ja postojim? Zaista mi je u početku bilo jako teško u to povjerovati. No, kako sam sve više upoznavala Stvoritelja i njegovu Riječ, najprije je moj razum polako počeo shvaćati da moj život nije samo slučajnost, već da sam najprije željena u misli i srcu Stvoritelja, a onda stavljena u krilo svoga zemaljskog oca i majke. 

Još sam jako dugo vremena nosila tu istinu samo u svome razumu, nikako se nije mogla spustiti do moga srca da bih u to istinski povjerovala.

Danas mi je jasnije i bolje razumijem, da je to zato što su u trenutku začeća i ulaska u ovaj psiho-fizički, materijalni svijet, nastale rane na duhovnoj duši koje su se kasnije kroz život i životne okolnosti samo povećavale. 

Počela sam kroz molitvu iscjeljenja upijati ljubav Stvoritelja, molila sam da On natopi ljubavlju cijelo moje biće, svaku stanicu moga bića, svu moju prošlost, sadašnjost i budućnost. Tako su počele ozdravljati rane moga srca, počela je u meni polako ozdravljati svijest ove vrhunske tajne i neizmjerne voljenosti samog Stvoritelja. Prolazila sam molitvu za nutarnje iscjeljenje svakodnevno 4 mjeseca. I sada ju ponekad prođem. Moj život svjedoči da ljubav Stvoritelja sve popravlja, regenerira i oživljava. Ono što trebamo jest povjerovati u istinu o vlastitoj vrijednosti, jedinstvenosti i dostojanstvu života. Kada na taj način prihvatimo sebe, tada ćemo i u drugom čovjeku, posebice onom najmanjem i nezaštićenom vidjeti vrijednost te ga čuvati, prihvaćati i štititi.

Eksluzivno samo za Cronika.hr – Izvor: Hagio.hr