Za brojne Hrvate mjesec svibanj je – mjesec ponosa i slave, ali i sjećanja na brojne nevine žrtve komunističkog režima. 

Kad se prisjećamo poginulih hrvatskih branitelja i civila tijekom srpske i ine agresije na Republiku Hrvatsku, ali i Bleiburga i Križnih putova nakon II. svjetskog rata, kad slavimo  obljetnicu ustrojavanja Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske, Dan državnosti, Dan hrvatske policije, ali i rođendan prvog hrvatskog predsjednika, vojskovođe i utemeljitelja Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, u Kumrovcu, rodnom selu Josipa Broza Tita, oko deset tisuća ljudi, iz svih krajeva bivše, propale Jugoslavije (27. svibnja 2023.) s ponosom uzdiže državu protiv koje smo se borili, a poglavito njezinog vođu, čije se ime nalazi među deset najvećih i najpoznatijih zločinaca u Europi.  

Tamo su se svake, pa i ove godine okupili isključivo oni koji nisu sudjelovali u stvaranju hrvatske države, koji nisu bili sudionici hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata te bivši KOS-ovci, Udbaši, ekstremni ljevičari, izdajice, dezerteri…s kapama, zastavama i svim mogućim drugim obilježjima, koje su poražene 1995. 

Na ovom, kako ga neki nazivaju, „Balu vampira“, na centralnoj pozornici vijorila se jugoslavenska zastava, s crvenom zvijezdom petokrakom, istom onom kakvu je imao ratni zločinac Šljivančanin u okupiranom Vukovaru, ili kakvu su nosili pripadnici zločinačke JNA kad su 18. studenoga 1991. tenkovima gazili nevine ljude, žene i djecu  ulicama Škabrnje.

I umjesto da Škabrnja  danas bude „najpoznatije hrvatsko selo u svijetu“, to je i dalje Kumrovec, mjesto kojeg se treba sramiti i srami se svaki onaj koji je dao i najmanji doprinos tijekom Domovinskog rata.

Na obljetnici Dana mladosti, kako se besramno naziva 25. svibnja, u Kumrovcu se i ove godine okupio i iznimno veliki broj mladih, pa i učenika najnižih razreda osnovnih škola, koje mame i tate kao na maskenbalu obvezno oblače u pionirske i slične odore, dok s druge pak strane mlade gotovo i ne možete susresti kad se obilježavaju Vojno-redarstvene operacije poput Bljeska i Oluje ili pak na domoljubnim tribinama i koncertima.  

Sva je sreća da ovaj Dan mladosti – dan radosti nisu vidjeli i oni koji su dali svoje živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, a njih je preko 15 tisuća, od kojih su mnogi završili i u nekoj od 150 dosad otkrivenih masovnih grobnica.

Inače, na domoljubnim koncertima i manifestacijama policija, doušnici i drugi, pomno prate ako se netko pojavi obučen u crno, s majicom ili kapom na kojoj je znak „Za dom spremni“, a ovdje u Kumrovcu je i te kako dozvoljeno  i prihvatljivo ako ljudi, pa i mala djeca dolaze u majicama bivšeg, propalog sistema, slikama srpa i čekića ili s onima na kojima je maršal Tito, koji je bio i diktator i koji se u pojedinim razdobljima, osobito neposredno poslije Drugog svjetskog rata vrlo brutalno obračunavao sa svojim protivnicima i, bez suda i suđenja, i koji je izjavljivao da će prije Sava poteći uzvodno nego će Hrvatska postati država..

Kumrovec, „najpoznatije selo u svijetu“, i ovog je puta posramilo Hrvate, a poglavito one koji su bili prvi kad je trebalo, koji su dali i krv i živote da više nikada Kumrovec ne bude – Kumrovec!

Inače, iz ovoga kraja u Domovinskom ratu sudjelovalo je relativno mnogo mladih ljudi. Njih su, nažalost, tamošnja politika i politikanti stjerali u kut i oni se uopće ne javljaju, ne prosvjeduju, sakrili su se u mišje rupe pred naletom „komunističkih vampira“, koji, da ti pamet stane, ako je suditi po manifestaciji Dan mladosti-Dan radosti imaju veću zaštitu nego mnogi istinski hrvatski domoljubi.