Streaming div započeo je slati obavijesti svojim klijentima u Britaniji, podsjećajući ih da se Netflix račun treba koristiti samo u jednom kućanstvu.

Netflix je započeo obračun s dijeljenjem lozinki u Ujedinjenom Kraljevstvu šaljući e-poštu korisnicima koji dijele svoje račune s onima “izvan njihovog kućanstva”.

U utorak je tvrtka najavila da šalje e-poruke o dijeljenju računa korisnicima u 103 zemlje i teritorija, uključujući UK, Francusku, Njemačku, SAD, Australiju, Singapur, Meksiko i Brazil.

E-poruke podsjećaju korisnike da Netflix račun trebaju koristiti samo u jednom kućanstvu.

Streaming usluga traži nove izvore prihoda zbog straha od zasićenja tržišta,uz napore koji uključuju ograničenja posuđivanja lozinki i novu opciju podržanu oglasima.

Tako sada, za pojedine zemlje, korisnici koji plaćaju mogu dodati člana izvan svojih domova uz dodatnu naknadu.

Članovi također mogu prenijeti profil osobe, tako da korisnik može zadržati svoju povijest gledanja i preporuke.

Netflix je već prošle godine upozorio svoje korisnike

Tvrtka je prošle godine upozorila da će ograničiti dijeljenje računa i testirala je različite pristupe na nekim tržištima.

Već je zatražila od kupaca u Kanadi, Novom Zelandu, Portugalu i Španjolskoj da plate dodatnu naknadu ako dijele lozinku s obitelji ili prijateljima koji žive u drugoj kući, a izjavili su i kako su zadovoljni rezultatima.

Netflix je procijenio kako je više od 100 milijuna kućanstava prihvatilo dodatne naknade za prijavu prijateljima i obitelji izvan svojih domova.

Do kraja ožujka, Netflix je od korisnika koji plaćaju diljem svijeta uprihodio 232,5 milijuna dolara.

Prema novim pravilima, ljudi unutar istog kućanstva mogu nastaviti dijeliti Netflix račun i mogu ga koristiti na raznim uređajima dok putuju, priopćila je tvrtka.