“Nema straha. Nema respekta. Je li “strah” uistinu toliko loš u odnosu na “slobodu”? Reći ću ono što zbog osobnog političkog uvjerenja koje je u potpunosti suprotno nikada ne bih izustila: Tito ustani”

Mirjana Hrga, bivša televizijska voditeljica na HRT-u, Novoj TV i Al Jazeeri na svom je Facebook profilu objavila status u kojemu se dotiče trenutnog stanja društva, te vuče paralelu s onim “kako je nekoć bilo”. Sve je završila sa željom da “ustane” Josip Broz Tito.

Nasilje. Djeca. Promet. Prijatelji. Ulica. Zgrada. Kako to da prije nije toliko toga bilo? Jednostavno. Nisi se usudio. Mater bi ti zviznula pljusku. Nastavnica poslala da cijeli školski sat klečiš u kutu. Policajac bi te zviznuo pendrekom.

Danas je to sve “primitivan” način, ali zato primitivci cijelo društvo pretvaraju u krdo. Rade sto žele. Demokracija bez kazni. Koriste priliku koliko god ide. A mogu. Tko će ih spriječiti? Parkiraju gdje žele. Grade gdje žele. Varaju državu koliko žele. Jer nema nikoga da zvizne “šamar”.

Nema straha. Nema respekta. Je li “strah” uistinu toliko loš u odnosu na “slobodu”? Reći ću ono što zbog osobnog političkog uvjerenja koje je u potpunosti suprotno nikada ne bih izustila: Tito ustani”, napisala je Hrga na Facebooku.