Nevjerojatna priča muškarca iz SAD-a, koji – unatoč crnim prognozama liječnika – već 18 godina prkosi smrti, a u međuvremenu se oženio, dobio djecu i čak i dobio posao u bolnici u kojoj je dobio dijagnozu raka!

Čovjek kojem su rekli da ima još godinu dana života nakon što mu je dijagnosticiran rak u dobi od 12 godina proslavio je svoj 30. rođendan – bez da je ikada od doktora čuo da je prebolio rak.

Otac dvoje djece iz američkog grada Nashvillea rekao je da mu je 2005. dijagnosticiran tumor na mozgu i da je morao shvatiti da mu je rečeno da bi mogao umrijeti do 13. godine.

Nevjerojatan put

Međutim, 30-godišnjak je sada podijelio svoju nevjerojatnu priču o preživljavanju u proteklih 18 godina – oženio se, dobio djecu i čak dobio posao u bolnici u kojoj je dobio dijagnozu raka – bolnici Vanderbilt u Nashville.

Iako je odlučio ostati anoniman, muškarac je podijelio slike sebe mlađeg u bolnici, objašnjavajući kako su liječnici bili toliko sigurni u njegovu prognozu da su predložili obitelji da preuzme ponudu za odmor od Zaklade Make-A-Wish – koja ih je pripremila za odmor na Havajima.

Objašnjavajući više o svom nevjerojatnom životnom putovanju prkoseći liječnicima, muškarac je rekao da mu je dijagnosticiran pilomiksoidni astrocitom – agresivni rak koji ima niske stope preživljavanja.

Bolest obično pogađa vrlo malu djecu, s prosječnom dobi dijagnoze od 18 mjeseci, prema studiji iz 2004. objavljenoj u časopisu Medscape General Medicine.