Osnivač plaćeničke skupine Wagner Jevgenij Prigožin upozorio je da se ruska elita mora ozbiljno posvetiti ratu u Ukrajini ili bi mogla izgubiti i suočiti se s revolucijom.

Jevgenij Prigožin rekao je u intervjuu objavljenom na njegovom Telegram kanalu da će Ukrajina pokušati opkoliti Bakhmut i napasti Krim.

Rekao je: “Najvjerojatnije, ovaj scenarij neće biti dobar za Rusiju pa se moramo pripremiti za naporan rat. U takvom smo stanju da bismo jebeno mogli izgubiti Rusiju – to je glavni problem… Moramo uvesti izvanredno stanje.

Prigožin je dodao i kako njegovim političkim pogledima dominira ljubav prema domovini i služenje Vladimiru Putinu.

Ruska elita, rekao je, zaštitila je vlastitu djecu od ratovanja dok djeca običnih Rusa ginu na fronti, što je situacija za koju je rekao da bi mogla izazvati previranja u Rusiji.
Ako obični Rusi nastave vraćati svoju djecu u pocinčanim lijesovima, dok se djeca elite sunčaju u inozemstvu, Rusija će se suočiti s previranjima poput revolucije iz 1917. koje su dovele do građanskog rata
,” upozorio je Prigožin.

“Ukrajina priprema protuofenzivu s ciljem da potisne ruske trupe natrag na granice prije 2014. godine kada je Rusija anektirala Krim,” podsjetio je Prigožin.

Wagnerova skupina bila je jako uključena u borbe u Bakhmutu. Prigožin je prethodno zaprijetio da će povući svoje snage iz grada i optužio rusko vojno zapovjedništvo im uskraćuje streljivo.