Početkom rujna 2021. godine sudionici biciklističkog maratona od Dubrovnika do Vukovara – “Da se ne zaboravi”, krenuli su na put dug 800 km. Drugog dana maratona, 6. rujna krenuli su prema Vrgorcu i Zagvozdu. Ubrzo nakon izlaska iz Zagvozda, jedan od mnogobrojnih zavoja bio je koban za Marijana Janušića. Pad i udarac tijelom u stijenu, prouzročili su teške ozljede opasne po život zbog kojih je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu u KBC Split

Jučer, 12. travnja u dvorištu Policijske postaje Mursko Središće, načelnik Miljenko Vrbanec predao je Marijanu Janušiću specijalizirani bicikl namijenjen osobama s poteškoćama u kretanju.

Početkom rujna 2021. godine sudionici biciklističkog maratona od Dubrovnika do Vukovara – “Da se ne zaboravi”, krenuli su na put dug 800 km. Drugog dana maratona, 6. rujna krenuli su prema Vrgorcu i Zagvozdu.

5
« of 5 »

Ubrzo nakon izlaska iz Zagvozda, jedan od mnogobrojnih zavoja bio je koban za Marijana Janušića. Pad i udarac tijelom u stijenu, prouzročili su teške ozljede opasne po život zbog kojih je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu u KBC Split. Iznimnom stručnošću i zalaganjem medicinskog osoblja, spašen mu je život, no uslijed zadobivenih ozljeda, nažalost ostao je prikovan za invalidska kolica.

Kako je Marijan Janušić početkom ove godine otišao u zasluženu mirovinu, kolege iz Policijske uprave međimurske uz podršku udruge IPA Međimurje-Čakovec, policijskih sindikata, jedinica lokalne samouprave te Marijanovih prijatelja i poznanika, odlučili su učiniti dobro djelo. Sakupili su novac kojim je kupljen specijalizirani bicikl namijenjen osobama s poteškoćama u kretanju. Time će se Marijanu omogućiti veća mobilnost te prakticiranje biciklizma, njegove velike ljubavi.

Jučer, 12. travnja u dvorištu Policijske postaje Mursko Središće, uz skromnu i prigodnu svečanost, načelnik Miljenko Vrbanec predao je Marijanu bicikl vrijedan nekoliko tisuća eura. Primopredaji bicikla prisustvovali su načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber te kolegice i kolege iz Policijske postaje.

Marijanu, baš kao i policija, želimo što više sigurno prijeđenih kilometara na novom biciklu te zdrave i sretne dane u mirovini.