Donosimo vam pet stvari koje možete uključiti u svoju svakodnevnu rutinu kako bi vaša koža izgledala i osjećala se najbolje moguće

Lice je jedan od najvažnijih dijelova tijela kada se radi o estetici, ali i zdravlju. Redovita njega lica ključna je za održavanje zdravog i sjajnog izgleda kože, te za sprječavanje brojnih problema poput akni, bora, hiperpigmentacije, suhoće i drugih.

Donosimo vam nekoliko koraka koje možete uključiti u svoju svakodnevnu rutinu njege lica kako bi vaša koža izgledala i osjećala se najbolje moguće.

Prvi korak – čišćenje lica

Potrebno je koristiti blage i nježne proizvode za čišćenje lica, kako ne biste nadražili kožu. Očistite lice svakog jutra i večeri, te nakon vježbanja ili znojenja. Nemojte koristiti vruću vodu, jer ona može isušiti kožu.

Drugi korak – toniziranje lica

Tonik uklanja ostatke nečistoća i ostataka šminke, te obnavlja pH vrijednost kože. Odaberite tonik koji odgovara vašem tipu kože.

Treći korak – hidratacija

Važno je hidratizirati kožu, bez obzira na to je li ona masna, suha ili normalna. Odaberite hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože i nanesite je svakog jutra i večeri.

Četvrti korak – zaštita od sunca

Sunce je najveći neprijatelj kože, stoga uvijek koristite proizvode s SPF-om kako biste zaštitili kožu od štetnih sunčevih zraka.

Peti korak – piling lica

Piling uklanja mrtve stanice kože i poboljšava teksturu kože. Preporučuje se piling lica jednom tjedno.

Važno je naglasiti da je odabir proizvoda za njegu lica važan faktor. Potrebno je odabrati proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože i obavezno izbjegavati proizvode koji sadrže štetne kemikalije.

Redovita njega lica može poboljšati izgled i zdravlje kože, te spriječiti brojne probleme s kožom.

Stoga, ne zanemarujte njegu lica i uključite ju u svoju svakodnevnu rutinu!