“Hrvatska prirodno tvoja – Croatia naturally yours” – projekt je poticanja razvoja održivog razvoja turizma.

Vukovar se priključio akciji sadnje stabala koja ima za cilj pridonijeti kompenziranju emisija CO2 automobilskih turističkih posjeta. U tu svrhu Turistička zajednica grada Vukovara u suradnji s Gradom Vukovarom i tvrtkom Komunalac posadila je 10 stabala trešanja uz pješačko-biciklističku stazu uz Dunav.

Naime, jedan od strateških ciljeva Hrvatske je turizam uz očuvan okoliš, prostor i klimu. Vrlo je važno Hrvatsku pozicionirati kao inovativnu i održivu turističku destinaciju, koja odgovorno postupa s vlastitim resursima. ‘Razvijena ekološka svijest važna je za budućnost hrvatskog turizma, a akcija sadnje stabala je mali dio onoga što se može učiniti za prirodu koja nas okružuje. Zadatak svih nas je da očuvamo i dodatno učvrstimo poziciju Hrvatske koja je prepoznata kao destinacija izuzetno lijepog krajolika i očuvane prirode,’ poručuju iz Vukovara.

Ovaj projekt provodi se u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkom zajednicom te će se nastaviti i u 2023. godini sadnjom dodatnih stabala.