Đulija Katić već dugo je član splitskog HGSS-a, a prije 3 godine dobila je pojačanje u potražnom psu Venu. Ven i Đulija kao vodič, rado se odazivaju na sve potrage za nestalim osobama, a bili su spremni krenuti i u potragu za nestalima u nedavnom potresu u Turskoj.

I Đulija i Ven bili su jednako uzbuđeni zbog mogućnosti da budu pozvani u potragu u ruševinama nakon potresa. Željeli su pomoći, točno onako kako to uvijek rade kada s HGSS-om krenu u potragu za nestalima u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Poziv nije stigao, no Ven svaki dan s Đulijom vježba potragu za nestalima. Najdraže mjesto za trening su im rimske ruševine Salone.

Upravo tamo su nas odveli kako bi nam pokazali jedan Venov trening. Naravno, ostali smo fascinirani kada je Đulija daleko u rimske ruševine Salone bacila lopticu koju je Ven trebao pronaći. Doslovno, brzinom munje Ven je pojurio u potragu. I dok je jedankom brzinom trčao ispunjavajući zadatak nije ga smetao čak ni pas koji se s njim htio igrati. Fokusiran samo na zadatak, Venu je trebalo tek par minuta da lopticu donese Đuliji koja ga je potom nagradila porcijom maženja.

Priču o HGSS-ovm potražnom psu Venu pogledajte u videu ispod.