“Ljubav nije i nikada ne smije biti razlog za mržnju i nasilje. Split je tolerantan i otvoren grad u kojem su svi građani jednaki, bez obzira na svoju seksualnu orijentaciju.”

Objava je to koju je prije par sati napisao prvi čovjek Splita, Ivica Puljak.

U Splitu se prije par dana dogodio napad huligana na pripadnike LGBTQA+ zajednice. Ljubav nije i nikada ne smije biti razlog za mržnju i nasilje. Žao mi je da su naši sugrađani izloženi bilo kakvom obliku agresije, netrpeljivosti ili omalovažavanja. Za to nema apsolutno nikakvog opravdanja i nadam se da će počinitelji biti adekvatno kažnjeni. 

Split je tolerantan i otvoren grad u kojem su svi građani jednaki, bez obzira na svoju seksualnu orijentaciju. Nikakvi ispadi huligana to ne mogu i neće umanjiti,” ustvrdio je Puljak.

No, je li Split baš toliko tolerantan grad? Mnogi se ipak ne bi složili, a za Splićane bi ustvrdili da su ljudi s tradicionalnim vrijednostima. I dok jedni vole upravo tradiciju u kojoj se zna tko je muško, a tko žensko, drugi priželjkuju pravo na ljubav u svim bojama, kako je to napisao splitski gradonačelnik.

A, ljubav u duginim bojama u petak navečer prekinulo je par momaka koji su došli na LGBTIQ event, i to u njihov prostor. Kada su vidjeli dva momka kako se ljube, krv im je uzavrela. “Neće se meni neke pederčine  tu ljubiti,” rekli su, prema onome što je navedeno na Split Pride stranici. Sudionici Pride tuluma, kako se navodi, bili su potjerani sa zabave.
Dočekali su napadnute momke ispred kluba, tukli ih i doslovce ih proganjali, toliko da su žrtve morale bježati par kvartove dalje,” navode iz Split Pride zajednice.

Iz splitske policije izvijestili su vezano za događaj, kako su dvije osobe napale dvojicu muškaraca ispred ugostiteljskog objekta, a nakon što su objekt napustili. “Muškarac koji je zatražio liječničku pomoć zadobio je laku tjelesnu ozljedu ruke,” doznaje se.

Sve u svemu, ne ponovilo se.