Kriminalističko je istraživanje provedeno nad tri osobe

Policijski službenici Policijske postaje Sinj dovršili su više kriminalistička istraživanja vezano uz nedozvoljeno posjedovanje oružja i neovlašteno posjedovanje oružja.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 77-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno da je ostvario obilježja kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naredbe suda, obavljena je pretraga tijekom koje je oduzete dvije automatske puške sa sedam pripadajućih spremnika, sedamsto pedeset i dva komada vojnog streljiva, tri tromblonska streljiva, jedna poluautomatska puška s pripadajućom cijevi i bajunetom, jedna lovačka puška s dvije skraćene cijevi, sedamnaest komada lovačkog streljiva, dvije  kubure, te četrdeset i dva komada pištoljskog streljiva.

Protiv 77-godišnjeg muškarca biti će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja.

Također, provedeno je i istraživanje nad 64-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela. U sklopu pretrage koja je provedena temeljem naloga suda, policijski službenici su oduzeli automatsku pušku s osam pripadajućih spremnika, jednu cijev avionskog mitraljeza, četiri spremnika za strojnice, više komada streljiva i dijelove automatske puške.

Protiv 64-godišnjaka nadležnom općinskom državnom odvjetništvu biti će podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja.

Nadalje, dovršeno je istraživanje i nad 54-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje da je ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Naime, tijekom pretrage koja je provedena temeljem naloga suda oduzeta je poluautomatska puška, lovačka puška sa kombiniranim, zračna puška i različito streljivo.

Protiv 54-godišnjaka će nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog jer je utvrđeno postojanje osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja