Zbog odnosa Buckinghamske palače prema njemu i njegovoj supruzi Meghan Markle, vojvoda od Sussexa je u najnovijem intervjuu rekao kako je “šutnja izdaja”

Princ Harry je u objavi trailera za najnoviji TV intervju rekao “Želio bih vratiti svog oca. Volio bih vratiti svog brata” i dodao kako želi “obitelj, a ne instituciju”.

No, vojvoda od Sussexa priznao je i kako njegov brat i otac “nisu pokazali apsolutno nikakvu volju za pomirenjem”.

U nizu isječaka koje je objavio ITV, koji emitira intervju 8. siječnja, Harry kaže: “Nikada nije trebalo biti ovako” i referira se na “curenje informacija i podmetanje”.

Imaju osjećaj da je bolje da nas nekako zadrže kao negativce.”

U intervjuu Tom Bradby s princem Harryem razgovara o osobnim odnosima u kraljevskoj obitelji, smrti njegove majke Diane i budućnosti njegove obitelji. Intervju će biti prikazan dva dana prije objavljivanja Harryjeve autobiografije Spare koja izlazi 10. siječnja.

Šutnja je izdaja

U isječku iz intervjua objavljenom u ponedjeljak ujutro, Harry kaže da je “šutnja izdaja” zbog, navodnog, neuspjeha Buckinghamske palače da obrani njega i njegovu suprugu Meghan Markle prije nego što su odstupili s mjesta članova kraljevske obitelji.

Dodaje da je pokušao zadržati u privatnosti razgovore s kraljevskom obitelji, ali i da je bio prisiljen javno iznijeti svoju stranu priče kako bi se suprotstavio napisima u tabloidima.

Svaki put kad sam to pokušao učiniti privatno, bilo je brifinga, curenja informacija i podmetanja priča protiv mene i moje supruge. Znate, obiteljski moto je nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj. Ali, to je samo moto.”

Harry objašnjava kako se događaju ti “brifinzi i curenja informacija”: “Oni razgovaraju s novinarom. Taj novinar doslovno dobije informacije “na tanjuru” i napiše priču. I na kraju kažu da su se obratili Buckinghamskoj palači za komentar. Ali, cijela priča je komentiranje Buckinghamske palače. Dakle, zadnjih šest godina nam govore: ‘Ne možemo dati izjavu da vas zaštitimo. Ali, to činite za druge članove obitelji! Postoji točka kada je šutnja izdaja.