IKEA potiče sve kupce koji posjeduju LETTAN ogledala na koja se odnosi ovo povlačenje da ih prestanu upotrebljavati i besplatno naruče zamjenske zidne nosače.

Sigurnost kupaca polazna je točka u tvrtki IKEA. Stoga objavljujemo da radi popravka povlačimo LETTAN ogledala s oznakom datuma 2105 (GGTT) ili starijim, zbog rizika od pucanja zidnih okova, navodi IKEA.

Saznali smo da neki nosači kojima se LETTAN ogledala pričvršćuju na zidove pucaju. To je pak dovelo do neočekivanih padanja ogledala. Stoga potičemo sve kupce koji posjeduju LETTAN ogledala na koja se odnosi ovo povlačenje da ih prestanu upotrebljavati i besplatno naruče zamjenske zidne okove,” poručuju kupcima iz ove tvrtke i dodaju kako

“IKEA razvija svoje proizvode uz strogi program procjene rizika i ispitivanja kako bi bila sigurna da će proizvodi zadovoljiti sve primjenjive zakone i norme na tržištima na kojima se prodaju.”

Za naručivanje potrebnog broja zamjenskih nosača s oznakom proizvoda vlasnici LETTAN ogledala s oznakom 139298/1 mogu posjeti IKEA.hr ili se obratiti tvrtki IKEA na besplatni broj 01/445-5444 i obaviti zamjenu spornih nosača.