Sudjelovao je u borbenim djelovanjima na bojištima diljem Hrvatske, a na Zapadnoslavonskom je bio i lakše ranjen. Teško je ranjen 21. siječnja 1993. godine na prvoj crti bojišta u Rovanjskoj, Novsko ždrilo, izvršavajući borbenu zadaću u operaciji Maslenica. Rane su ipak bile preteške, te je preminuo 24. siječnja 1993. godine. Vječna mu slava i hvala!

Na današnji je dan 1993. godine, braneći Hrvatsku, smrtno stradao satnik Srečko Vidervol – slovenski državljanin.

Srečko, sin Marije r. Majcen i Jože, rođen je 23. svibnja 1965. u Novom Mestu, Slovenija. Bio je slovenski državljanin, koji je iza sebe ostavio suprugu.

Osnovnu i srednju grafičku školu završio je u Novom Mestu. Bio je pripadnik francuske Legije stranaca, a dragovoljno je 28. srpnja 1991. godine pristupio u 1. gardijsku brigadu Tigrovi, te je 26. veljače 1992. godine postao pripadnikom Specijalne jedinice policije Alfa (SJP ALFA).

Sudjelovao je u borbenim djelovanjima na bojištima diljem Hrvatske, a na Zapadnoslavonskom je bio i lakše ranjen. Teško je ranjen 21. siječnja 1993. godine na prvoj crti bojišta u Rovanjskoj, Novsko ždrilo, izvršavajući borbenu zadaću u operaciji Maslenica.

Umro je 24. siječnja 1993. godine u Zadarskoj bolnici.

Pokopan je uz vojne počasti i vjerske obrede 28. siječnja 1993. godine na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Posmrtno mu je dodijeljen čin satnika. Odlikovan je Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, te Spomenicom domovinskog rata.