Tvrtka Walter König pozitivan je primjer i dokaz razvoja vukovarskog gospodarstva.

Njemački investitor, tvrtka Walter König započela je s poslovanjem u Vukovaru krajem 2020. godine, a bavi se proizvodnjom i montažom metalnih komponenti i konstrukcija. U pozitivne poslovne rezultate, proširenje poslovanja i porast broja zaposlenih danas je imao prigodu uvjeriti se i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Naime, krajem 2020. godine tvrtka je imala 13 zaposlenih, krajem 2021. godine 37 zaposlenih, a danas je zaposleno 54 osobe dok su za iduću godinu planirana dodatna zapošljavanja. Ove godine tvrtka je investirala preko milijun eura u prostor te nabavku strojeva, a u idućoj godini pokreću i novu proizvodnu liniju.

Tim povodom, u prostorima tvrtke Walter König u Vukovaru danas su se sastali gradonačelnik Ivan Penava i direktor tvrtke Dierk Mohr.

Gradonačelnik Penava ovom je prilikom istaknuo kako je ovo pozitivan primjer razvoja vukovarskog gospodarstva gdje se kvalitetnom suradnjom između poduzetnika i Grada Vukovara, uz konstantnu podršku i poticaje lokalne samouprave bilježe izuzetno pozitivni rezultati.

Možemo izraziti izuzetno zadovoljstvo poslovanjem tvrtke, načinom na koji su odgovorili izazovima današnjice. Drago mi je što i danas od njih mogu čuti samo riječi hvale, kako za ljude koji ovdje rade, tako i za uvjete koje smo im mogli pružiti. Grad Vukovar kontinuirano nastoji činiti sve što je moguće sukladno zakonskim odredbama kako bi privukli investitore i poduzetnike. Gospodarstvenici su vrlo zadovoljni onim što činimo,” dao je istaknuti gradonačelnik Penava.

Direktor Mohr istaknuo je kako su ove godine investirali su u prostor te nabavku strojeva od kojih bi posebno naglasili vrhunske CNC strojeve za lasersko rezanje i savijanje limova. “Tijekom dvije godine od kada poslujemo u Vukovaru rasli smo i razvijali smo se. Zadovoljni smo potporom Grada Vukovara te se veselimo nastavku uspješne suradnje.”, zaključio je direktor Mohr.