Twitter je putem e-pošte obavijestio članove grupe da je raspušta neposredno prije sastanka.

Twitter Elona Muska raspustio je svoje Vijeće za povjerenje i sigurnost, savjetodavnu skupinu od oko 100 nezavisnih organizacija za građanska prava, ljudska prava i druge organizacije koje je tvrtka osnovala 2016. kako bi kontrolirale govor mržnje, iskorištavanje djece, poticanje na samoubojstva, samoozljeđivanje i druge probleme na platformi.

Vijeće se trebalo sastati s predstavnicima Twittera u ponedjeljak navečer. Ali, Twitter je putem e-pošte obavijestio članove grupe da je raspušta neposredno prije sastanka.

Članovi vijeća, koji su Associated Pressu dali fotografije e-pošte Twittera, govorili su pod uvjetom anonimnosti zbog straha od odmazde. U e-poruci se navodi da Twitter “ponovno procjenjuje kako najbolje donijeti vanjske uvide” te kako vijeće “nije najbolja opcija za to.”

Naš rad na tome da Twitter učinimo sigurnim, informativnim mjestom odvijat će se brže i agresivnije nego ikad prije i nastavit ćemo pozdravljati vaše ideje o tome kako postići ovaj cilj,” stoji u e-poruci koja je potpisana s “Twitter”.