Zaprešić: Žena pala preko neispravno izvedenog šahta, Grad joj dužan 30 tisuća kuna

Izvor: Grad Zaprešić

Incident se dogodio u siječnju, a Sud je sada donio odluku o odšteti

Grad Zaprešić mora jednoj ženi morati platiti 30.000 kuna odštete jer je ozlijedila nogu ispred zgrade u kojoj živi.

Žena se u siječnju oko 15 sati u Zaprešiću “spotaknula na oštećenje uz uzdignuti i nepravilno izvedeni otvor šahta te je pala i pri padu teško ozlijedila desnu nogu”.

Nakon pada, žena se pridigla, otišla doma, gdje je mirovala i stavljala obloge na ozlijeđenu nogu. Kako bolovi nisu prestajali i kad su postali neizdrživi, nakon tjedan dana javila se liječniku. Ustanovljeno je kako je zadobila manji prijelom koji je zapravo utisnuće komada kosti, javlja Danica.hr

Grad je sve osporavao tvrdeći kako je upravo žena propustila upotrijebiti dužnu pažnju prosječne osobe i time doprinijela nastanku štete jer “očito nije gledala kud hoda”. Osim toga, kažu, doprinijela je nastanku štete i traženjem liječničke pomoći tek tjedan dana od nezgode.

Sud je na koncu zaključio kako je Grad kriv 90 posto jer je šaht bio nestručno izveden, a žena 10 posto jer nije pazila na to, premda tamo živi i svakodnevno se kreće.

Ovaj tjedan dosuđena joj je odšteta od 27.000 kuna te 3.000 kuna troškova postupka. Valja naglasiti kako je presuda nepravomoćna i Grad se na nju može žaliti.