Iz Twittera kažu kako će usluga pružiti ‘Moć ljudima’: Vaš će račun dobiti plavu kvačicu, baš kao i slavne osobe, tvrtke i političari koje već pratite.”

Twitter je započeo s uvođenjem svoje obnovljene usluge pretplate koja omogućuje svakome da plati za verifikacijsku kvačicu, javlja Sky News.

Za novu uslugu koja se plaća iz Twittera poručuju: “Vaš će račun dobiti plavu kvačicu, baš kao i slavne osobe, tvrtke i političari koje već pratite.”

Twitter Blue za sada je dostupan u SAD-u, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu, gdje je već bio dostupan, a uskoro bi ga trebali moći koristiti i u Velikoj Britaniji.

Plava kvačica i još novih usluga

Sustav plave kvačice prethodno je osmišljen kako bi pomogao korisnicima da identificiraju autentične, utjecajne korisnike na platformi poput vladinih osoba, sportaša i žena, novinara i robnih marki.

Ostale usluge za koje je obećano da će “doći uskoro” uključuju upola manji broj oglasa, mogućnost objavljivanja duljih videozapisa i rangiranje prioriteta za sadržaj objavljen na platformi.

Otpuštanja, tužbe…

Najava nove usluge – Blue Twittera koji se plaća – dolazi samo dan nakon što je društvena mreža počela otpuštati tisuće svojih zaposlenika s ciljem smanjenja zaposlenih za čak 50 posto.

Radnicima u Ujedinjenom Kraljevstvu rečeno je da tvrtka planira obavijestiti i konzultirati predstavnike zaposlenika prije potencijalnih otpuštanja, kako to zahtijeva zakon o zapošljavanju.