Orban i njegovi dužnosnici propagiraju “Veliku Mađarsku” koja u svom sklopu ima i dijelove Hrvatske, a Hrvati se brane na način da daju INA-u i svoju naftu, zatvaraju rafinerije, prodaju zemlju po Slavoniji i Baranji… Pa da vidimo koga više boli!

Premijer Mađarske Viktor Orban objavio je video na kojemu nosi šal na kojemu se nalazi karta “Velike Mađarske”.

Ovaj je čin izazvao kritike susjednih zemalja Mađarske.

Tako je član Europskog parlamenta iz Njemačke Daniel Freund reagirao na Twitteru napisavši “Premijer Mađarske, nosi šal sa mapom Velike Mađarske. Kako umirujuće za mađarske susjede”.

Regirali su i iz ministarstva vanjskih poslova Mađarske te naveli da Orbanov potez “jasno u suprotnosti s otvorenošću koja okružuje nastavak bilateralnog dijaloga, o čemu je rumunjski ministar vanjskih poslova razgovarao prilikom svog nedavnog posjeta Budimpešti, i prilikom konzultacija s premijerom i njegovim mađarskim kolegom.”

Ovo je – nažalost – samo nastavak politike koju provodi Viktor Orban i njegovi dužnosnici s isticanjem žaljenja zbog Trianonskog sporazuma i “nepravednih” granica Mađarske.

Orban je isto tako u svibnju 2020. godine na svom Facebook profilu objavio fotografiju globusa ispred Trianona, na kojoj se nalazi karta Velike Mađarske, koja je uključivala i Transilvaniju. Post je popraćen tekstom koji se odnosi na ispite iz povijesti .

U svibnju 2022. godine Orbán je pak rekao u radijskom intervjuu da su dijelovi jadranske obale odsječeni od Mađarske i da “oni koji imaju more i luke mogu dovoziti naftu tankerima”.

Simbole revizionizma sve više koriste mađarski dužnosnici, predvođeni Viktorom Orbanom.