Predivna gesta holivudske glumice

Holivudska glumica Kate Winslet donirala je 17.000 funti majci koja se suočava s ogromnim računima za energiju zbog troškova rada uređaja za održavanje života njezine kćeri.

Naime, 12-godišnja kći Carolynne Hunter, Freya, ima složene zdravstvene probleme i invaliditet – ne govori i slijepa je te zahtijeva kisik i posebnu njegu kod kuće.

Hunter iz Tillicoultryja u Škotskoj, ovog je tjedna pokrenula apel na GoFundMe kako bi potražila pomoć za plaćanje rastućih troškova za energiju neophodnu za rad uređaja koji Freyu održava na životu. Naime, Freyi je neophodan uređaj koji prati razinu kisika i otkucaje srca.

Nekoliko dana u kampanji, čiji je cilj bio skupiti 20.000 funti, uplaćena je donacija od 17.000 funti s oznakom “Kate Winslet i obitelj”, a potvrđeno je da je uplata došla od glumice.

Gospođa Hunter, majka četvero djece, napisala je na GoFundMe: “Nemam načina da smanjim potrošnju energije u našem domu.”

Napisala je kako će se u siječnju 2023. suočiti s predviđenim godišnjim računom za energiju od 17.000 funti, što je skoro duplo više u odnosu na nešto više od 9.000 funti u listopadu ove godine.

Kampanja GoFundMe sada je prikupila 20,353 funti

Zanimljivo je da bi Winslet krajem ove godine trebala glumiti u igranom filmu “I Am Ruth”, u kojem će glumiti Ruth, majku kćeri po imenu Freya, koju će glumiti Winsletina vlastita kći, 22-godišnja Mia Threapleton.

Film se bavi krizom mentalnog zdravlja koja pogađa mlade ljude u Ujedinjenom Kraljevstvu, a Winslet je koaturom filma.