Dok veterinari kažu da su vidjeli hermafroditske mačke, s muškim i ženskim spolnim organima, Hope nema spolne organe niti jednog spola. Petnaest tjedana staro mače opisano je kao zdravo i razigrano.

Veterinari u humanitarnoj udruzi za životinje brinuli su se o beskućnom mačetu koje nije ni muško ni žensko, kako tvrde veterinari.

Kada je primljena u spasilački centar Cats Protection u Warringtonu izvorno se mislilo da je prugasto-bijela mačka, po imenu Hope, ženka, ali veterinari nisu pronašli vanjske spolne organe.

Veterinari su rekli kako su vidjeli hermafroditske mačke, s muškim i ženskim spolnim organima, no Hope koja je stara 15 tjedana, nema spolne organe ni izvana ni iznutra.

Viša terenska veterinarska službenica Cats Protectiona Fiona Brockbank rekla je da se čini kako se radi o slučaju ageneze – neuspjeha organa da se razvije – što ona i njezini kolege nikada prije nisu vidjeli.

Proveli smo postupak traženja spolnih organa, ali ništa nije vidljivo ni unutra ni izvana,” rekla je veterinarka Brockbank te dodala:

Postoji vanjska mogućnost da se ektopično tkivo jajnika sakrije unutra, ali mislimo da je to vrlo malo vjerojatno. Ovo je toliko rijetko da zapravo ne postoji uobičajeni izraz za ovo stanje, ali to je zapravo ageneza spolnih organa – gdje je ageneza nedostatak ili neuspjeh razvoja u odnosu na tjelesne organe.

Ovo nije nešto na što smo ranije naišli kod mačaka. Iako to znači da nemamo nikakvih prethodnih slučajeva na temelju kojih znamo kako će to utjecati na Hope u budućnosti, proveli smo vrijeme nadzirući ovu mačku kako bismo bili sigurni da može pravilno mokriti i vršiti nuždu prije nego što smo donijeli odluku kako je spremna za ponovno udomljavanje.”

Hope je opisana kao razigrana maca koju je zavoljelo osoblje i volonteri, a za koju se svi nadaju kako će uskoro pronaći novi dom.