Jedino “dobro” u svemu ovome je činjenica da su “preglasavači” zbog svoje ogromne mržnje prema Hrvatima efikasno koštali Bakira Izetbegovića izbore – netko je pogrešno postavio računicu, a dovoljno glasova i za Komšića i Izetbegovića nisu imali

Da je Željko Komšić od strane Bošnjaka, točnije, uz pomoć predominantno bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH vidljivo je iz rezultata izbora po izbornim jedinicama objavljenim na službenim stranicama Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, nakon prebrojanih 85 posto glasova, izvijestio je Hrvatski Medijski Servis.

Kako navode iz HMS-a, Željko Komšić je u mjestu Kalesija u kojoj živi, po rezultatima popisa stanovništva iz 2013. godine, svega 20 Hrvata, ili 0,061 posto, i 32.227 ili 97,50 posto Bošnjaka dobio 2.559 glasova, a Borjana Krišto 23 glasa.

U mjestima gdje su Hrvati većinski narod druga priča

S druge strane, u Širokom Brijegu gdje Hrvati čine 99,6 posto stanovništva (28.814) Krišto je osvojila 13.077 glasova, a Željko Komšić… 52 glasa.

Slična situacija je i u drugim općinama u FBiH. Tamo gdje žive Hrvati za hrvatsku članicu Predsjedništva premoćno je pobijedila kandidatkinja HNS-a BiH Borjana Krišto, dok su za Komšića, koji bi po Ustavu trebao predstavljati Hrvate, gotovo isključivo glasovali Bošnjaci.