Netflix je za šestu sezonu serije The Crown, navodno, odabrao glumce koji će glumiti princa Williama i Kate Middleton.

Šesta sezona pratit će princa Williama od njegovih tinejdžerskih godina do ranih zrelih godina, uključujući vrijeme kada je upoznao Kate Middleton na sveučilištu u Škotskoj.

Prema Deadlineu, dva će glumca glumiti Williama, koji iz tinejdžera postaje mlada odrasla osoba.

Rufus Kampa će glumiti princa koji ima 15 godina, dok će Ed McVey preuzeti ulogu Williama u kasnim tinejdžerskim godinama i ranim 20-ima, navodi se.

Meg Bellamy dobila je ulogu njegove buduće supruge Kate, objavio je Deadline.

Nakon što su se vjenčali 2011., kada je William imao 28, a Kate 29 godina, par je vjenčanjem postao vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea

Sva tri glumca nova su u televizijskim ulogama.

Kampa će se pojaviti u epizodama koje pokazuju kako se kraljevska obitelj nosila sa smrću Williamove majke, Diane, princeze od Walesa, u kolovozu 1997., navodi je Deadline.

Mladi glumac ima veliko iskustvo na pozornici nakon što je debitirao na West Endu prije tri godine.

McVey je prošle godine diplomirao na Drama Centeru u Londonu i glumio je kao zamjena u predstavi Camp Siegfried na Old Vicu.

Njegova uloga u The Crownu uključivat će Williamovo udvaranje Kate, uključujući i to kako su se upoznali na Sveučilištu St Andrews u Škotskoj 2001. godine.

Kate će tumačiti Bellamy, novopridošlica na televiziji, koja se bavila amaterskim dramama i snimanjem filmova.

Ona i Kampa bili su na audiciji nakon što su poslali videosnimke koje su sami snimili nakon poziva za kasting na društvenim mrežama.

Šesta sezona The Crown bit će snimljena kasnije ove godine, a peta sezona bi trebala biti objavljena na Netflixu u studenom.

Imelda Staunton glumi kraljicu Elizabetu, Lesley Manville glumi princezu Margaret, Jonathan Pryce tumači vojvodu od Edinburgha, Elizabeth Debicki princezu Dianu, dok Dominic West glumi princa od Walesa.

Westov sin, Senan West, glumi Williama u posljednjoj epizodi pete sezone, a Timothee Sambor također glumi mladog princa.

Teddy Hawley i Will Powell glumit će mladog princa Harryja, a za šestu sezonu glumci tek trebaju biti izabrani.