Ivica Kukavica, županijski vijećnik, triput odlikovani heroj Domovinskog rata i predvodnik Nezavisne liste Imotski, danas je u društvu Ivana Penave i Marka Žaje potpisao sporazum o suradnji s Domovinskim pokretom

Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije i Nezavisna lista Ivice Kukavice potpisali su danas ugovor o strateškom i dugoročnom partnerstvu.

Ugovorom su potpisnici definirali suradnju unutar Skupštine Splitsko-dalmatinske županije. Nadalje, ugovorom o partnerstvu i suradnji definirana je potpora koju će Domovinski pokret pružati NL Ivice Kukavice na području Imotskog i Imotske krajine.

Ni to nije sve, pa su, uz to, definirani su zajednički projekti koje će ove dvije opcije predlagati i za koje će se boriti u skupštinskom radu.

Cijela Splitsko-dalmatinska županija obuhvaćena

Projekti obuhvaćaju kompletno područje Splitsko-dalmatinske županije, a potpisnici ostaju otvoreni i za druge nacionalne i suverenističke političke opcije.

Potpisom ugovora o strateškoj i dugoročnoj suradnji s NL Ivice Kukavice Domovinski pokret nastavlja okupljati i širiti nacionalno-suverenističku političku scenu u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Dokaz da je politika okupljanja nacionalno-suverenističke scene na ovom području, ali i općenito u Hrvatskoj, jedini put za oporavak Hrvatske bila je reakcija građana na posljednjim izborima u Splitu. Nakon izvanrednih izbora u Splitu nacionalno-suverenistička politička opcija, DP, HSP i HDS, postala je treća politička snaga u Splitu. Uskoro ćemo naše članove, ali i sve poklonike nacionalnog i suverenističkog političkog objedinjavanja, obradovati s novim vijestima. Nastavljamo rad čiji rezultat će biti preporod našeg naroda i države. Taj posao smo počeli u Splitu, a završit ćemo ga u Banskim dvorima“, poručili su iz Domovinskog pokreta.

Kukavica: Domovinski pokret i ja, kao nezavisni vijećnik, nastupat ćemo zajedničkim snagama

Ja, kao nezavisni županijski vijećnik, i gospodin Žaja, kao predstavnik Domovinskog pokreta u Splitsko-dalmatinskoj županiji, odlučili smo da ćemo nastupati zajedničkim snagama što se tiče lokalne, a i županijske, problematike. U Imotskome bih promijenio puno stvari, a u prvom redu sam način funkcioniranja gradskih službi koji je loše koncipiran, te je to uzrokovalo da od 2012. godine nisu napravili apsolutno ništa”, naglasio je Kukavica.

Dodao je da u Imotskome na vlasti imaju poslušničku kliku koja radi samo ono što od njih traži stranka. Ispričao je kako je Gradsko vijeće Grada Imotskog još 2013. godine definiralo da je ključni prometni infrastrukturni objekt rotor kod Vukadinovića te kako je sad 2022. godina i kako tek sad kreću u realizaciju tog projekta. Radi se presporo, smatra, bez znanja, bez duha i bez niti vodilje u bilo kojem elementu.

Penava: Pola milijarde kuna na računu jednog umirovljenika – to je Hrvatska pod Andrejom Plenkovićem

Predsjednik DP-a Ivan Penava rekao je kako s Nezavisnom listom Imotski i gospodinom Ivicom Kukavicom razgovaraju i surađuju već dulje vrijeme i kako ih povezuju mnoge stvari i u potpunosti isti svjetonazor.

Zato je ovaj sporazum nešto prirodno i nešto čemu su vodili svi putevi, čak i prije, a pogotovo nakon potvrde Marka Žaje i županijske podružnice DP-a Splitsko-dalmatinske županije da idemo u ovom smjeru, budući da je ekipa DP-a, na čelu s Markom Žajom, u suradnji s desnim hrvatskim strankama, ostvarila izuzetno dobre rezultate na kotarskim izborima u Splitu”.

Nastavili smo se tim pravcem širiti u županiji i jasno je da ovom suradnjom i potporom gospodinu Kukavici gađamo Imotsku krajinu, a uskoro i Cetinsku, i širimo se dalje u Zagoru, gdje ćemo učvršćivati svoje politike i baze, a naravno sve skupa u vidu priprema za izbore koji će uslijediti. Izbori su, naravno, samo alat da promijenimo ono što ne valja u Hrvatskoj”, istaknuo je Penava.

Svaki dan nova afera

Penava je upozorio da jako puno toga ne valja, od kriminala, korupcije, demografskog potopa s kojim se suočavamo, pa do slabljenja institucija u Hrvatskoj, ponajprije izazvanog pogrešnim kadroviranjem u kojem je jedino i isključivo meritorna stranačka iskaznica, te da o posljedicama toga čitamo i danas u medijima.

Svaki dan nova afera. A mislim da ćemo se svi sjećati i za deset godina, ali nažalost i za sto godina, kako je jednom umirovljeniku na račun prebačeno 500 milijuna kuna. To, nažalost, dovoljno opisuje Hrvatsku danas, Hrvatsku pod Andrejom Plenkovićem, i trebat će jako puno ovakvih pojedinaca, volje i karaktera da to promijenimo. Ali, zato smo danas ovdje, u Imotskom!”, zaključio je Penava.