Izum koji se u potpunosti može koristiti za rashlađivanje šapa, košta 60 funti i savršen je za rashlađivanje kućnih ljubimaca na jakom suncu.

Tokijski proizvođač odjeće udružio se s veterinarima kako bi izradio nosivi ventilator za kućne ljubimce koji će im pomoći da prebrode vruća ljeta.

Uređaj se sastoji od malog, laganog ventilatora na baterije koji je pričvršćen na mrežastu odjeću i koji ispuhuje hladni zrak oko tijela životinje.

Zamisao je to Rei Uzawe, predsjednice proizvođača odjeće za trudnice Sweet Mommy, koja je izjavila kako želi pomoći svojoj čivavi koja je svaki puta nemirna kada po vrućini izađu u šetnji.

Ove godine gotovo da nije bilo kišne sezone pa su topli dani rano došli i u tom smislu mislim da smo razvili proizvod koji odgovara tržištu,” rekla je, prenosi Sky News.

Naime, nakon što je kišna sezona u Tokiju završila krajem lipnja, japanska prijestolnica pretrpjela je najduži toplinski val dosad s temperaturama do 35 C u uzastopnih 9 dana.

Obično koristim vrećice sa suhim ledom da rashladim psa. Ali, mislim da je lakše šetati svog psa ako imamo ovaj ventilator,” rekla je Mami Kumamoto, 48-godišnja vlasnica minijaturnog pudla po imenu Pudding i terijera po imenu Maco.

Uređaj je izašao na tržište početkom srpnja i od tada je Sweet Mommy primila oko 100 narudžbi za proizvod,” rekao je Uzawa i dodao kako mali, prijenosni ventilator dolazi u pet različitih veličina, a cijena mu je 9.900 jena ili 60 funti.