Glazbene večeri u jedinstvenom i autentičnom ambijentu na Kamičku održat će se 19. kolovoza 2022. s početkom u 21:00 sati

O glazbu su uvijek pisali oni talentirani za nju, a o glazbi su pisali oni koji su je razumjeli.

“Glazba može promijeniti svijet” – L. van Beethoven
“Kad riječi iznevjere, glazba progovara” – H. C. Andersen
“Glazba mi pruža najviše radosti u životu” – Albert Einstein

Ove godine, 19. kolovoza s početkom u 21:00 sati očekuje nas izvanredan program kojim će se Sinjanima i njihovim gostima pružiti prigoda da poslušaju najbolje od klasične i jazz glazbe – predstavit će se trio Sudar Percussion i Black Coffee.

Poseban ambijent tvrđave Kamičak

Kamičak, tvrđavica deminutivnog imena, ali beskrajnog potencijala, nedavno je zasjala novim sjajem zahvaljujući obnovi u sklopu projekta Sinj u sridu.

Prije 310 godina sagrađen, neveliki bastion zvjezdolika tlocrta bijaše tada promatračnica s kulom i satom, još i danas u potpunosti funkcionalnim. Zvono, izliveno u jednoj od najpoznatijih ljevaonica Colbachini u pokrajini Veneto u Italiji, nepogrešivo kazuje vrijeme usprkos stoljećima.

Autentična i jedinstvena pozornica pod vedrim nebom idealna je kulisa za koncerte koje vrlo uspješno niz godina organizira sinjska Turistička zajednica. Pomalo zanemareni žanrovi tradicijske, klasične i jazz glazbe u alkarskom gradu iznimno su dobro prihvaćeni. Na Kamičku su dosad nastupili Akademski harmonikaški orkestar „Ivan Goran Kovačić“, Sara Renar, Jazz swing kvintet „Repassage“, Puhački kvintet „Kalamos“, jedinstveni samoborski udaraljkaški ansambl „Sudar Percussion“, etno glazbenica Dunja Knebl sa sastavom Kololira i etno sastav Veja, Nocturnal4 i Ratko Zjača, ZZ Quartet, trio Ex Ponto, trio Ventus, Željko Brodarić – Jappa i quartet Papandopulo. Svi su nastupi izazvali pravo oduševljenje, a ambijent stare utvrde pod zvijezdama pokazao se, baš sinjski, kao pogodak u sridu.

Ove godine glazbene večeri se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije!

Ulaz je besplatan i veselimo se Vašem dolasku, poručuju iz Turističke zajednic Grada Sinja.