Poruka je to koju su poslali zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara uz čestitke Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnicu veličanstvene vojno redarstvene operacije „OLUJA“

U osvit Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i proslave 27. obljetnice veličanstvene vojno redarstvene operacije „OLUJA“ okupljamo se mi koji s ponosom slavimo ovaj dan, slavimo zajedništvo i hrabrost kojim su naši hrabri ratnici i ratnice pobijedili srpskog neprijatelja i izborili suverenost, nezavisnost i slobodu Hrvatske države. Taj san stoljećima je snivan, a država u kojoj sada živimo s čežnjom je žuđena. Ne dozvolimo pokušaje bilo kome da nas vraćaju u zlo iz kojeg smo izašli pobjedom nad srpskim neprijateljem, a koju danas slavimo. Na nama je da ono što smo izborili i sačuvamo, ne samo za svoju djecu nego i sve one u budućnosti jer njihovi snovi trebaju biti drugačiji – oni neka sanjaju jedino kako Hrvatsku učiniti najljepšim komadićem raja kakvog nam je Bog i podario,” napisala je u čestitci Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebačkih dragovoljcaca branitelja Vukovara, koju je uputila svim Hrvaticama i Hrvatima u ime svojih suboraca, a koju prenosimo u cijelosti.

“Postoji vrijeme slavlja i vrijeme tuge, vrijeme radosti i vrijeme žalosti, vrijeme kada branimo svoju Domovinu i vrijeme kada uživamo u zasluženom miru. No u svakom vremenu hrvatski vojnik i vojnikinja su SPREMNI.

Hrvatski ratnici poznati su diljem svijeta po hrabrosti, umijeću i nadasve velikom srcu i ljubavi prema svom narodu, uvijek su spremni, a tomu svjedoče mnogobrojne pobjede i žrtvovanja za spas naroda. Samo onaj tko je potpuno predan povjerenoj zadaći i Bogu može postići ono što su hrvatski ratnici stoljećima postizali. Zato se ne treba čuditi kako se ovaj mali narod velikog srca uspio izboriti za svoju državu i poraziti srpsko-crnogorskog i jna agresora. No, hrvatski ratnik zna što mu je zadaća i miru – a to je očuvati svoje krvlju stečeno. Biti spreman – uvijek je bilo trajno hrvatsko vrijeme, neka bude tako i nadalje.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i veličanstvena vojno redarstvena operacija „OLUJA“ velikim i posvećenim slovima upisani su u srce svakog hrvatskog ratnika i ratnice, svakog hrvatskog domoljuba. S ponosom i radošću ga proslavimo i veselimo se zajedničkim pobjedama, njegujmo zajedništvo i prijateljstva u ovom komadiću raja jer to posebna dragocjenost kojom nas je Bog blagoslovio.

Sa zahvalnošću odajmo počast našem prvom Predsjedniku dr. Franji Tuđmanu državniku u punom smislu riječi koji je imao viziju i hrabrost krenuti u njeno ostvarenje zajedno s hrvatskim ratnicima i domoljubima. I nikada ne zaboravimo obitelji naših poginulih i umrlih ratnika – oni nas trebaju jednako kako i mi njih, jer svi mi dio smo jedne velike obitelji svetog naziva Hrvatska,” stoji u čestitci koju u ime zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara potpisuje Zorica Gregurić.