Stravična večer u selu Đulići

Pas pasmine Pit bull sinoć je na području Teslića u BiH napao djecu, a nakon čega je otac jednog od dječaka objesio psa.

Kako prenose bh. mediji, sve se dogodilo poslije 21 sati u selu Đulići, a jedan od svjedoka je ispričao što se dogodilo.

Nekoliko osoba je bilo u dvorištu kod Nedeljka M., a gdje je bio pas Pit bull koji je bio svezan lancem. U susjednom dvorištu bilo je više djece koja su se igrala. U jednom trenutku pas se otkinuo s lanca i preskočio je u dvorište, među djecu“, naveo je.

Vrištali i tražili pomoć

Prema njegovim riječima, djeca su se uplašila, vrištala su i tražila pomoć.

Otac jednog djeteta je odmah istrčao iz kuće i uspio je uhvatiti psa za lanac. Najvjerojatnije ga je uspio nekako ošamutiti i zatim ga je objesio na drvo u blizini kuće“, dodaje.

Sve prijavljeno policiji

Muškarac koji je objesio psa, kao i vlasnik psa su to prijavili policiji.

Iz Policijske uprave Doboj su priopćili da je Policijskoj stanici Teslić prijavljeno kako je više osoba verbalno napalo M.A. i njegovo društvo dok su bili kod N.M, a potom da su objesili Pit bulla.

Tog dana, oko 21.15 sati, obratio se i N.A. koji je prijavio da je ugušio psa u vlasništvu N.M., iz razloga što je isti u dvorištu njegove obiteljske kuće napao njegovog devetogodišnjeg sina“, obrazložila je PU Doboj Dragana Kerkez.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da ovaj slučaj ima obilježje kaznenog djela “Mučenje i ubijanje životinja”, doznaje portal Srpska Info.