Papa Franjo se jutros rano vratio u Rim, nakon šestodnevnog “pokorničkog hodočašća” u Kanadi, a na na povratku u vatikansku rezidenciju, zaustavio se kod bazilike Svete Marije Velike, gdje se kratko zadržao u molitvi, javlja Vatican news.

Zrakoplov u kojem je bio papa Franjo jutros je nakon šestosatnog leta u 08:06 sletio u rimsku međunarodnu zračnu luku Fiumicino. Time je završilo šestodnevno “pokorničko hodočašće” u Kanadu pape Franje.

Svetog Oca ispratili su iz Iqaluita zvuci tradicionalne glazbe i plesovi članova Inuitske zajednice. Rimski biskup se sinoć u 20:14 po lokalnom vremenu, odnosno u 02:14 po srednjoeuropskome vremenu, oprostio od Kanade gdje je posjetio četiri grada: Edmonton, Maskwacìs, Québec i Iqaluit.

Po povratku u svoju rezidenciju u Vatikanu zastao je kod bazilike Svete Marije Velike, kako bi zahvalio Bogu što je blagoslovio njegovo “pokorničko hodočašće”. Položio je buket cvijeća kod marijanske ikone Salus Populi Romani (Spasa rimskog puka) i zadržao nekoliko trenutaka u molitvi, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice. Potom se vratio u svoju rezidenciju u Vatikanu.