U unutrašnjosti će toplinski val prestati, dok se na Jadranu nastavljaju vrući dani i tople noći.

U vremenskoj prognozi za HRT dr.sc. Tanja Renko iz DHMZ najavila je:” Vrućina je u većem dijelu kopnene Hrvatske malo popustila, a u novome tjednu toplinski val ublažit će se gotovo posvuda. Štoviše, u unutrašnjosti će uglavnom i prestati. No, vrućih će dana i dalje biti, posebice na Jadranu.

Mjestimične kiše i grmljavine bit će na prijelazu s utorka na srijedu, a vjerojatnost za nju raste i potkraj tjedna. Količine koje će pasti neće zamjetnije nadomjestiti manjak oborine pa se suša nastavlja, pogotovo na Jadranu gdje će ponekog neverina biti u utorak na sjeveru, a na krajnjem jugu moguć je u srijedu. Potkraj mjeseca, također, lokalno može pasti nešto kiše, većinom u zanemarivim količinama.

Iako će ponedjeljak u Slavoniji i Baranji biti pretežno sunčan i topal, noći će ipak uz temperature od  16 do 19 °C biti ugodnije za spavanje.

U središnjem dijelu Hrvatske temeperature će u najtoplijem dijelu dana biti od 33 i 37 °C. U gorskim krajevima noćne temperature biti će niže, no u Dalmaciji se i dalje neće spuštati.

Utorak će u unutrašnjosti donijeti olakšanje uz razmjerno česte pljuskove, lokalno moguće i izraženije, a na zapadu će i znatnije osvježiti.

Od srijede u unutrašnjosti konačno završava toplinski val, a i na moru će biti manje vruće. Potkraj tjedna izgledni su pljuskovi i grmljavina.