Ako vam ova prekrasna priča Marucija i Silvije ne izmami osmijeh na lice, ništa neće!

Jedan par iz Italije oduševio je svijet nakon što se vjenčao u uistinu nesvakidašnjim uvjetima, a od priče koja je počela kao posljednja želja mladoženje, pretvorila se u onu s prekrasnim završetkom.

Naime, 47-godišnji Talijan Marucio iz Torina hospitaliziran je prošli mjesec nakon što je doživio srčani udar i unatoč velikim naporima doktora njegova klinička slika, nažalost, nije bila obećavajuća.

Došao do točke kad mu je trebalo drugo srce

Stanje mu se pogoršalo, što je uzrokovalo niz drugih komplikacija, a koje su ga dovele do stanja u kojem mu je bila prijeko potrebna transplantacija srca.

Odmah je stavljen na popis za hitnu transplantaciju, a na životu su ga održavali aparati koji su mu pomogali da krv cirkulira njegovim tijelom.

U tom trenutku Mauricio je prihvatio tužnu istinu da je na samrti, te je rekao kako ima jednu jedinu želju – vjenčati se sa Silvijom, svojom djevojkom i majkom njihove dvomjesečne kćerke. Naravno, to mu se i ispunilo.

Vjenčanje u bolnici i buket od epruveta

Vjenčanje koje je započelo kao “Mauriciova posljednja želja”, održalo se na odjelu kardiokirurgije gdje je on ležao. Silvija je, umjesto cvijeća, držala buket napravljen od epruveta za vađenje krvi, a prostoriju su ukrasili i s nekoliko balona. Na dnu kreveta bila je i fotografija njihove kćerke.

Čudo u stilu Hollywooda

Par se već pomirio sa sudbinom i odlučio provesti posljedenje trenutke zajedno kada se samo 12 sati poslije vjenčanja dogodilo čudo. Centar za transplantacije dojavio je kako su pronašli odgovarajuće srce za Mauricija!

Ono je posebnim letom stiglo u Torino, a zatim je tim stručnjaka izveo sedmosatnu operaciju koja je prošla uspješno.

Prekrasna vijest s dvostrukim sretnim završetkom“, presretan je izjavio Giovanni La Valle, generalni direktor zdravstva Grada Torina, čestitavši transplantacijskom timu i dodao: “Ali, još više čestitke ovom čovjeku i paru koji je ponovo rođen. Neka ova obitelj bude početak novog sretnog zajedničkog života“, zaključio je.

Kako se doznaje, Marucio je danas dobro i uživa sa svojom obitelji, a njegova priča je dokaz da su čuda uistinu moguća!