Štrajkovi na željeznici imali su “razoran utjecaj na industriju kazališta, glazbe uživo i ugostiteljstva”, objavila je udruga Night Time Industries Association (NTIA).

Naša noćna ekonomija uvelike se oslanja na željezničku mrežu kako bi našu publiku i osoblje sigurno dovela do i iz naših prostorija, s 81% posjetitelja londonskih kazališta koji koristi javni prijevoz i sličan udio gostiju u ugostiteljstvu,” dodaje se u objavi.

Rečeno je i kako se štrajkovi osjećaju još teže uz toliko drugih izazova s kojima se zemlja trenutno suočava. Iz udruge Night Time Industries Association (NTIA) podsjećaju kako se ugostiteljstvo još uvijek “oporavlja od gubitaka zbog pandemije”.

Michael Kill, izvršni direktor NTIA-e, rekao je: “Naša industrija teško pati od rastućih troškova, budući da inflacija doseže 9,1 posto, a većina izvještava o procijenjenom gubitku do 40 posto u trgovini zbog štrajka nacionalnih željeznica. Ljutnja i frustracija rastu, jer se mnogima čini kao da su vraćeni na poslovnu razinu koju su iskusili tijekom blokade Covida.”

Simon Thomas, izvršni predsjednik Hippodrome Casina na londonskom Leicester Squareu, rekao je: “Prvo Covid, zatim Omicron, a sada imamo RMT varijantu. West End se dobro oporavljao, a ovaj štrajk prijeti da će tisuće tvrtki vratiti ponovno u gubitak.”