Kampanja za splitskog gradonačelnika bliži se kraju, a već u ponoć nastupa izborna šutnja, no zadnji sati kampanje očito su vrijeme za izvlačenje “kostura iz ormara”.

Da je premijer Andrej Plenković blizak sa srpskom manjinom pokazao je i njegov izbor nezavisnog kandidata za splitskog gradonačelnika nakon poraza Vice Mihanovića na prošlim izborima kojega su eliminirali kosturi iz ormara. Naime, izbor je pao na prof.dr.sc. Zorana Đogaša, čovjeka koji je poznat kao izuzetno obrazovan i smiren znanstvenik, profesor i liječnik, no i suprug liječnice srpskih korijena, kako je otkrio jučer portal Objektivno.hr

Da su njezini roditelji pok. Jugana i Dragan Gajić Srbi, Zoran Đogaš u kampanji nije otkrivao, očito smatrajući to nevažnim. No, novinar portala Objektivno.hr smatrao je informaciju važnom i objavio je uz informacije koje su teško inkriminirale Đogaševog punca za vrijeme Domovinskog rata. Članak, koji je Đogašu pokazao koliko politika može biti prljava, stajao je par sati, nakon čega je jednostavno – uklonjen.

Zašto je maknut članak?

Prva informacija koja je stigla prije micanja bila je da se uredništvo uplašilo tužbe. Članak je nedugo potom jednostavno nestao s interneta. A, onda je stigla informacija koliko je Andrej Plenković ljut zbog članka, tko je koga nazvao, iz kojeg ureda i što je ponudio da se članak makne. Naravno, nismo mogli provjeriti koliko je portal Objektivno.hr bio objektivan u određivanju cijene micanja, no da se o cijeni razgovaralo govori i eksluzivni intervju sa Zoranom Đogašom objavljen prije par sati na stranicama portala.

Iako bi očekivali da je dobar PR savjetnik savjetovao Đogašu da izađe s istinom na vidjelo kako bi građani grada Splita znali koga i zašto biraju, u intervjuu ni riječi o tome, već samo o planovima za Split.

Intervju, koji se u vrijeme kampanje obavezno naplaćuje, rječito govori o razlozima uklanjanja članka koji se masovno dijeli na WhatsApp-u, a upravo zbog toga jer je misteriozno nestao s interneta to je zanimljiviji.

Splićani postavljaju pitanje što je istina, a što ne, a što su zaključili vidjet će se u nedjelju kada budu zaokruživali. Činjenica je da su punica i punac Zorana Đogaša radili u osnovnoj školi u Kaštel Gomilici, kao i da je Dragan Gajić upravo kada je počimao Domovinski rat otišao u mirovinu.