Poznati redatelj i glumac Woody Allen objavio je u utorak kako će ove jeseni u Parizu snimiti novi film te da bi mu on mogao biti i posljednji.

U jednom od svojih rijetkih intervjua u kojem je Woody Allen (86) razgovarao s glumcem Alecom Baldwinom o svojoj karijeri i novoj knjizi “Zero Gravity”, zbirci humorističnih eseja, dotaknuo se i filmova koji za njega, kako je rekao, više nisu ono što su nekad bili.

Mnogo uzbuđenja je nestalo. Kada sam nekoć snimio film, on bi išao u kinematografe diljem zemlje. Sada snimite film i dobijete nekoliko tjedana u kinu, možda šest tjedana ili četiri tjedna, a onda ide na streaming ili plaćanje po gledanju… meni to ne predstavlja užitak,” rekao je Allen.

Najavio je snimanje svog novog filma, pedesetog do sada, koji bi mu mogao biti i posljednji

Mnoge slavne osobe u Hollywoodu distancirale su se od Allena, redatelja četiri puta nagrađenog Oskarom za film “Annie Hall”, nakon što ga je 1992. posvojena kćer Dylan Farrow oputužila za seksualno zlostavljanje, a posebice nakon što je pokret #MeToo 2017. postao globalan i skrenuo novu pozornost na seksualno nedolično ponašanje.

HBO je ponovno razmotrio optužbe protiv Allena u seriji “Allen protiv Farrow” iz 2021.