Milorad “Inteligentni” Dodik ponovno je briljirao svojim izjavama

Odnos sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i nedavni posjet Moskvi bila je jedna od tema o kojoj je govorio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, gostujući sinoć na RTRS-u. Za vrijeme razgovora Dodik je pokazao zašto ga zovemo “pametnim”, pa je tako izjavio kako je “Putin izazvan u sukobu u Ukrajini”, te da on taj rat vodi “na način da će ga dobiti”.

Putin je racionalan i razuman, ne vodi rat po svaku cijenu i vodi računa da što manje ljudi strada, a pogotovo civila u sukobu u Ukrajini“, izjavio je Dodik.

Dodao je i kako SAD kupuje velike količine nafte od Rusije, a pri tome traže od Europe da prekine uvoz ovog energenta iz Rusije. Govorio je Dodik i o uvozu ruskog gasa za BiH.

S Putinom sam dogovorio plin za BiH po trenutno najpovoljnijim cijenama u Evropi, a što znači da će Sarajevo do kraja godine imati ruski plin po povoljnijim cijenama“, nastavio je.

POVEZANO

Istakao je kako nije ni ruski ni američki “igrač”, nego čovjek srpskog naroda.

Ja sam taj koji mogu doći do Putina i nekih drugih ljudi. Prije mjesec dana opozicija je govorila da sam izoliran, a kada odem, onda kažu, što ću tamo“, objasnio je “definitivno ne ruski igrač” Dodik u intervjuu za RTRS.

Cijelo Dodikovo gostovanje na RTRS-u možete pogledati u videu ispod.