Lista obuhvaća prekrasne primorske lokacije Europe, ali naš Rovinj je najljepši!

Časopis Conde Nast Traveller izdvojio je listu najljepših obalnih gradova Europe, a na prvom mjestu izdvojili su Rovinj – odnosno Istru u cijelosti!

Lista obuhvaća najljepše primorske lokacije Europe, a nakon Istre tu su se našli i Plage de Saleccia na Korzici, Favignana otok u Italiji, Wadden Sea u Danskoj, Porquerolles u Francuskoj, Antibes u Francuskoj, Fuerteventura na Kanarima u Španjolskoj.

Također, tu su i Comporta u Portugalu, Posillipo u Italiji, Costa Da Morte u Španjolskoj te Lofoten otoci u Norveškoj.

Urednici Conde Nast Travellera hrvatsko primorje opisali su riječima: “Meka, topla voda naspram naglih slojevitih kraških stijena“.

“Vrti se u ruševinama imperija, duhovima 20. stoljeća, preklapajući prošlost i budućnost”, napisao je jedan od urednika magazina ističući da se od tad vraća ovoj destinaciji posjećujući otoke do Hvara i Visa.

Grad Rovinj opisuju kao “gotovo otok, gdje je more uokvireno između srednjovjekovnih zidina uz more u koje uskaču djeca kao da idu na audiciju za Antonionijev film“.

Obala zamagljuje u borove šume i male uvale, a među drvećem su i zombi ruševine kluba na plaži iz sedamdesetih, betonski stolovi za stolni tenis koji polako tonu u šikaru“, opisali su na divan način naš Rovinj.