Nitko za sada ne zna kako je do ovog incidenta došlo, sve što je poznato jest da je zrakoplov propucan iz vatrenog oružja

Avion Croatia Airlinesa koji je sinoć iz Zagreba sletio na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu ima oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja, objavio je bh. medij, portal Klix.ba.

Nevjerojatno, ali istinito

Pilot koji je upravljao avionom po dolasku na sarajevsku pistu je prijavio oštećenja na trupu aviona, a prema prvim neslužbenim informacijama, oštećenja su nastala pucnjevima iz vatrenog oružja.

O slučaju je obaviješteno Tužiteljstvo BiH, a očevid na pisti sarajevskog aerodroma je, kako se doznaje, u tijeku.

Nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom avionom na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH zatražio je provođenje očevida, koje će provesti ekipa za očevid, uz prisustvo dužnosnika Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH“, priopćeno je.

“Sigurnost putnika nije bila ugrožena”

Iz tužiteljstva su objavili kako sigurnost putnika za vrijeme leta nije bila ugrožena, a detaljnim pregledom utvrdit će se način oštećenja kao i sigurnost aviona za buduće letove.

Za sada nije poznato gdje je avion oštećen i kako je uopće došlo do ovog incidenta.