Vrhunac toplinskog vala očekuje se za gradove Zagreb, Karlovac, Gospić Knin, Rijeka i Split te umjerena za Osijek.

I danas nas čekaju vruće i vrlo vruće prilike. Jučer je najtopliji bio Knin s 37,8 stupnjeva, u nastavku tjedna temperature će biti i više, još će se približiti brojci 40. Vrući zrak koji stiže s područja Afrike bogat je pustinjskim pijeskom i prašinom, zbog čega možete primijetiti da je nebo zamućeno. Danas nestabilnije, a i srijeda donosi pokoji pljusak lokalno u zapadnim područjima,” prognozirala je Tea Blažević, meteorologinje N1 Televizije.

Najavila je i kako je, osim upozorenja na vrućinu, u zapadnim područjima na snazi i upozorenje na moguće nevrijeme putem sustava Meteoalarm DHMZ-a.

A, da bi moglo doći do nevremena govori i prognoza kako je povremeno moguća umjerena naoblaka, osobito poslijepodne i navečer, lokalno uz pljuskove s grmljavinom, češće u unutrašnjosti. Pljuskovi mogu biti i izraženiji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu jugo te jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, uz obalu prolazno i bura. Najviša temperatura zraka uglavnom između 32 i 36 stupnjeva Celzija.

Zbog vrhunca aktualnog toplinskog vala meteorolozi su izdali upozorenje o mjerama opreza.